על מה אתם חותכים?
אנחנו משקיעות ומשקיעים המון זמן ומשאבים בניקיון הבית, המטבח והאוכל שלנו. קנינו ירק טרי, ניקינו ושטפנו, הגענו לחיתוך ונפלנו. קרש חיתוך הוא עקב האכילס של המטבח שלנו. הוא דורש תחזוקה וניקיון, הפרדה בין משטחים למוצרים שונים, בחירת חומר משטח מתאים למוצר ועוד…
מה המשטח המתאים ביותר?
נתחיל בחומר המשטח. המשטח האידיאלי הוא כזה שבסיום הניקיון לא ישאר עליו זכר לשאריות החיתוך שלנו.
במקום הראשון: משטח זכוכית הוא הקרוב ביותר לכך. זכוכית צפופה, חלקה, אינה סופגת או סופחת, אינה נחרצת ולכן אידיאלית לחיתוך. שום דבר לא נשאר בתום השטיפה.
מצד שני, מאחר שהזכוכית לא נחרצת היא פוגעת בסכין. היא שבירה וצליל החיתוך צורם לאנשים רבים. בקיצור - בטוח ולא נוח.
במקום השני: משטח פלסטיק לעומתו סופח חומרים, צובר לכלוך לאורך זמן, סופג ריחות וקשה מאוד לניקוי. מאידך הוא נוח לשימוש וכמעט לא פוגע בסכין. בקיצור - נוח ולא בטוח.
ובמקום השלישי: משטח עץ, סופג וסופח הרבה יותר מפלסטיק, צריך טיפול ועיסוק בשימון וציפוי, החריצים מקשים מאוד על ניקויו, תחזוקה לא פשוטה. היתרון העיקרי שלו על פלסטיק הוא בעיקר במראה. בקיצור - לא מומלץ בכלל.
קיימים משטחים נוספים מחומרים שונים ומשונים (במבוק לדוג’). רובם נמצאים בין הפלסטיק לזכוכית ברמת הניקוי.
האם ניתן לחתוך הכל על אותו משטח?
אם יש לכם משטח זכוכית - ניצחתם, אפשר לעבוד עם משטח אחד להכל. אם לא - המשיכו לקרוא.
גישה אידיאלית (בית שמאי) - משטח בשר, משטח דגים, משטח ירק נקי, משטח ירק מלוכלך (בצל, בטטה, קישוא), משטח גבינות, משטח לחם - פרס נובל למי שמסוגל/ת.
גישה מינימלית (בית הלל) - שני משטחים, אחד לאוכל מזוהם (כזה שעובר בישול אחרי חיתוך) ואחד לאוכל נקי (ירק לסלט לדוגמא).
לי יש ארבעה משטחים, 3 נקיים ואחד מזוהם.
איך מנקים אותו?
ועכשיו לניקוי, צאו מנקודת הנחה שלא משנה מה תעשו לא תגיעו למשטח נקי לגמרי. הכי טוב לקנות משטחים בהירים יחסית (שניתן לראות עליהם כתמים) ולהחליף כשהכתמים הופכים קבועים. משטח מנקים בהשרייה באקונומיקה, רבע כוס אקונומיקה לשעה (מוות לחיידקים) ואחר כך בניקוי יסודי של האקונומיקה מהמשטח. אני יודעת שזה נשמע מפחיד לנקות קרש חיתוך באקונומיקה אבל אין סיבה באמת לפחד, אנחנו מנקים אותה אחר כך והכלור ממילא מתפרק באוויר ולא נותר על המשטח.
שלא תיפלו לי על המשטח…
יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.
למתכונים שלא תצטרכו קרש חיתוך:
שוקי עוף עם פתיתים - ארוחה בסיר אחד!
כדורי גבינה מטוגנים עם טריאקי ושומשום שחור
לחמניות קוטג’ וזיתים
מגולגלות קרמבו ושוקולד ב-5 מרכיבים בלבד
תגובות (10)
הרבה פרטים חסרים בכתבה. איך אפשר להמליץ על קרש חיתוך פלסטיק בלי לקחת בחשבון את חלקיקי הפלסטיק שנכנסים לאוכל? ואקונומיקה?? אתם רציניים?? אני מזועזעת מהכתבה הזו
היי חלי הכתבה מתארת את הקרש הכי אידאלי עד הפחות
הכתבה כל כך לא אמינה.