קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה בליווי אורז בסמטי מלא
תבשיל של קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה, כשפרסמנו חלק מהמתכון הזה בסרטון קצר לעוקבים שלנו באינסטגרם כמות האנשים שרצו מתכון רק חיזקה כמה שהמתכון הזה מטורף!
תבשיל של קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה, כשפרסמנו חלק מהמתכון הזה בסרטון קצר לעוקבים שלנו באינסטגרם כמות האנשים שרצו מתכון רק חיזקה כמה שהמתכון הזה מטורף!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 948.5 קק״ל 4742.4 קק״לפחמימות 44.0 גרם 220.1 גרםשומן 63.1 גרם 315.4 גרםנתרן 1717.0 מ״ג 8584.8 מ״גחלבון 46.5 גרם 232.3 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 22.9 גרםשומן רווי 10.8 גרם 54.0 גרםכולסטרול 145.1 מ״ג 725.4 מ״גסידן 93.8 מ״ג 469.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 5189.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה שעהכולל 13 שעות
-
קלוריות949
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 948.5 קק״ל 4742.4 קק״לפחמימות 44.0 גרם 220.1 גרםשומן 63.1 גרם 315.4 גרםנתרן 1717.0 מ״ג 8584.8 מ״גחלבון 46.5 גרם 232.3 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 22.9 גרםשומן רווי 10.8 גרם 54.0 גרםכולסטרול 145.1 מ״ג 725.4 מ״גסידן 93.8 מ״ג 469.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 1037.8 מ״ג 5189.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 10.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 13 שעות | קלוריות 949 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם עוף טחוןחזה עוף
-
250 גרם סטייק פרגיתטחון
-
1 בצל סגול בינוניקלוף
-
6 שיני שוםקלופות
-
1 צרור פטרוזיליה
-
3 כפיות קליפת לימוןמגוררת דק, מלימון אחד
-
1/2 כוס שמן זית קלאסיעץ הזית
-
1 ביצה L
-
2 כפות קמח מצהלא בפסח - פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דקמלח הארץ
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
2 כוסות עגבניות מרוסקות
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון אחד
-
5 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 ליטר ציר ירקותאו מים
-
1/2 כוס שמן זית קלאסי
-
1/2 כפית מלח דקמלח הארץ
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף קורנפלורמעורבב עם 2 כפות מים קרים
-
2 כוסות שעועית לבנה יבשה
אורז
-
2 כוסות אורז בסמטי מלאסוגתשטוף ומסונן
-
4 1/2 כוסות מים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית מלח דקמלח הארץ
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 12 שעות בקערה עם המון מים ומבשלים במשך שעה עד ריכוך.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל הסגול והשום. קוצצים את עלי הפטרוזיליה.
- שמים בקערה את חזה העוף והפרגית הטחונים ומוסיפים את השום, הפטרוזיליה, שמן הזית, קליפת הלימון, הבצל, קמח המצה (או פירורי הלחם - לא בפסח) והביצה. מערבבים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומצננים למשך 30 דקות במקרר.
- יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד שהן זהובות ויפות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והצ’ילי הירוק. מחממים שמן זית בסיר סוטאז’, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וציר הירקות/המים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך חצי שעה.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לרוטב ומערבבים עד שמסמיך. מוסיפים את השעועית המבושלת.
- מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה. מורידים מהאש ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
- מכינים את האורז: בסיר בינוני מרתיחים את המים. מוסיפים את השמן והמלח.
- כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה, במשך 40 דקות.
- מאווררים את האורז ומגישים את הקציצות בתוספת האורז ופטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 12 שעות בקערה עם המון מים ומבשלים במשך שעה עד ריכוך.
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל הסגול והשום. קוצצים את עלי הפטרוזיליה.
- שמים בקערה את חזה העוף והפרגית הטחונים ומוסיפים את השום, הפטרוזיליה, שמן הזית, קליפת הלימון, הבצל, קמח המצה (או פירורי הלחם - לא בפסח) והביצה. מערבבים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומצננים למשך 30 דקות במקרר.
- יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד שהן זהובות ויפות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והצ’ילי הירוק. מחממים שמן זית בסיר סוטאז’, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וציר הירקות/המים.
- מביאים לרתיחה, מתבלים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך חצי שעה.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לרוטב ומערבבים עד שמסמיך. מוסיפים את השעועית המבושלת.
- מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה. מורידים מהאש ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
- מכינים את האורז: בסיר בינוני מרתיחים את המים. מוסיפים את השמן והמלח.
- כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה, במשך 40 דקות.
- מאווררים את האורז ומגישים את הקציצות בתוספת האורז ופטרוזיליה קצוצה.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן