בומבה: קינוח שוקולד חלבה לזכרו של סמל דור דרעי ז”ל
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.6 קק״ל 5205.5 קק״לפחמימות 18.4 גרם 405.3 גרםשומן 17.2 גרם 378.4 גרםנתרן 11.2 מ״ג 246.5 מ״גחלבון 2.2 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 36.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 194.4 גרםכולסטרול 26.5 מ״ג 582.6 מ״גסידן 41.1 מ״ג 903.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 144.9 מ״ג 3188.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 16.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל 7 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות237
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 236.6 קק״ל 5205.5 קק״לפחמימות 18.4 גרם 405.3 גרםשומן 17.2 גרם 378.4 גרםנתרן 11.2 מ״ג 246.5 מ״גחלבון 2.2 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 36.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 194.4 גרםכולסטרול 26.5 מ״ג 582.6 מ״גסידן 41.1 מ״ג 903.9 מ״גברזל 1.4 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 144.9 מ״ג 3188.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 16.1 מ״גסגור
סמל דור דרעי ז”ל, נפל ב יום א’ באב תשע”ד (28.07.2014) בתקרית חדירת מחבלים דרך מנהרה לישראל בסמוך לנחל עוז.
בן 18.5 בנופלו. הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל. הותיר אחריו הורים ושלושה אחים.
משפחתו מספרת על המנה שכל כך אהב:
בומב חלבה, היא העוגה שהובטחה לו לכשיחזור, אך הוא לא חזר ולא הספיק לטעום ממנה.
ככל שהעוגה הייתה יותר מוגזמת הוא היה יותר מתרגש, לדור היה מאוד חשוב שכל שבת שהוא חוזר תהיה עוגה לשבת. הוא נהג להתקשר למיטל גיסתו ולבקש ממנה להכין עוגה טעימה, מיטל מספרת שהעוגה היחידה שלא הספיקה להכין לדור והוא ביקש כמה פעמים זה את הבומב חלבה.
את המתכון הזה הכינה בכישרון רב מתמודדת העונה החדשה של הקינוח המושלם לירון טאקו.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 237 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
בומבה שוקולד חלבה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית וניל
-
50 גרם חלבה
-
1 1/4 כוסות פצפוצי אורזכוס חד פעמית
-
3 כפות נוטלהאו ממרח פררו רושה
ציפוי
-
150 גרם שוקולד מריר
-
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות 125 גרם שוקולד מריר ו3/4 כוס שמנת מתוקה עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
- מקציפים מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) לקצפת מעט יציבה אך רכה ומעבירים כף מהשמנת לשוקולד ומערבבים (לצורך קירור השוקולד).
- מעבירים את קערת השוקולד לשמנת בקיפולים ובעדינות.
- מעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את קרם החלבה: מקציפים 3/4 כוס חד פעמית שמנת מתוקה עם כפית מחית וניל לקצפת יציבה ורכה.
- קוצצים חצי חבילת חלבה (50 גרם, חופן) לקצוץ ממש טוב ומקפלים לשמנת מתוקה.
- מעבירים לשקית זילוף.
- לוקחים קערה/תבנית סיליקון ומתחילים להרכיב - מזלפים מוס שוקולד עד החצי, עם כפית יוצרים שקע באמצע ומזלפים קצת מהקרם חלבה, סוגרים עם עוד מוס שוקולד ומשטחים. מעבירים למקפיא ל-6 שעות.
- מכינים את התחתית: במיקרוגל ממיסים בפולסים של 30 שניות 75 גרם שוקולד מריר ו- 3 כפות ממרח פררו רושה / נוטלה עד להמסה מלאה.
- מוסיפים כוס ורבע של פצפוצי אורז ומערבבים טוב.
- מניחים בין 2 ניירות אפייה, מרדדים טוב ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
- קורצים עיגולים / עיגול בגודל התבנית שהכנו את המוס ושומרים במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: מוציאים את המוס מהתבניות ומניחים מעל כל תחתית פצפוצי אורז.
- בינתיים שמים במקפיא.
- ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מצפים מעל הבומב הקפואים, אפשר עם כף לשים מעל או לשפוך על הבומב כולו.
- שומרים במקפיא ומפשירים במקרר שעה לפני האכילה.
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות 125 גרם שוקולד מריר ו3/4 כוס שמנת מתוקה עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
- מקציפים מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) לקצפת מעט יציבה אך רכה ומעבירים כף מהשמנת לשוקולד ומערבבים (לצורך קירור השוקולד).
- מעבירים את קערת השוקולד לשמנת בקיפולים ובעדינות.
- מעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את קרם החלבה: מקציפים 3/4 כוס חד פעמית שמנת מתוקה עם כפית מחית וניל לקצפת יציבה ורכה.
- קוצצים חצי חבילת חלבה (50 גרם, חופן) לקצוץ ממש טוב ומקפלים לשמנת מתוקה.
- מעבירים לשקית זילוף.
- לוקחים קערה/תבנית סיליקון ומתחילים להרכיב - מזלפים מוס שוקולד עד החצי, עם כפית יוצרים שקע באמצע ומזלפים קצת מהקרם חלבה, סוגרים עם עוד מוס שוקולד ומשטחים. מעבירים למקפיא ל-6 שעות.
- מכינים את התחתית: במיקרוגל ממיסים בפולסים של 30 שניות 75 גרם שוקולד מריר ו- 3 כפות ממרח פררו רושה / נוטלה עד להמסה מלאה.
- מוסיפים כוס ורבע של פצפוצי אורז ומערבבים טוב.
- מניחים בין 2 ניירות אפייה, מרדדים טוב ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
- קורצים עיגולים / עיגול בגודל התבנית שהכנו את המוס ושומרים במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: מוציאים את המוס מהתבניות ומניחים מעל כל תחתית פצפוצי אורז.
- בינתיים שמים במקפיא.
- ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מצפים מעל הבומב הקפואים, אפשר עם כף לשים מעל או לשפוך על הבומב כולו.
- שומרים במקפיא ומפשירים במקרר שעה לפני האכילה.