תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה
אנחנו מחכים כל השנה לל''ג בעומר רק כדי לאכול תפוחי אדמה מדורה, כאלה שרוצים מהם רק עוד ועוד. החלטנו הפעם לשדרג את הקלאסיקה עם רוטב פיצה וגבינות. בתאבון!
אנחנו מחכים כל השנה לל''ג בעומר רק כדי לאכול תפוחי אדמה מדורה, כאלה שרוצים מהם רק עוד ועוד. החלטנו הפעם לשדרג את הקלאסיקה עם רוטב פיצה וגבינות. בתאבון!
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.3 קק״ל 4553.0 קק״לפחמימות 63.7 גרם 636.8 גרםשומן 20.6 גרם 205.8 גרםנתרן 773.1 מ״ג 7731.4 מ״גחלבון 22.3 גרם 222.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרםשומן רווי 9.2 גרם 92.4 גרםכולסטרול 38.7 מ״ג 387.0 מ״גסידן 410.7 מ״ג 4107.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 52.8 מ״ג 527.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות455
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.3 קק״ל 4553.0 קק״לפחמימות 63.7 גרם 636.8 גרםשומן 20.6 גרם 205.8 גרםנתרן 773.1 מ״ג 7731.4 מ״גחלבון 22.3 גרם 222.9 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרםשומן רווי 9.2 גרם 92.4 גרםכולסטרול 38.7 מ״ג 387.0 מ״גסידן 410.7 מ״ג 4107.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 52.8 מ״ג 527.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 455 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 תפוחי אדמה גדוליםואחידים בגודלם המתאימים לאפייה בתנור
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
-
2 כוסות גבינה צהובה 22%מגוררת, אפשר גם לנצל שאריות של גבינות שונות שיש במקרר: פרמזן, צהובה, מנצ׳גו וכו'
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח גס
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה:
- מחממים תנור על מצב טורבו על 200 מעלות.
- שוטפים היטב את תפו״א - לא קולפים.
- עוטפים כל תפוח אדמה - קודם בשכבת נייר אפייה טבעי סנו סושי ומעליה שכבת רדיד אלומיניום סנו סושי.
- מסדרים יפה על תבנית תנור ומכניסים לאפייה של כ-45-50 דקות או עד שסכין חודרת בקלות עד לאמצע תפוח האדמה.
- לחילופין, אם אתם בטבע או בחצר, אפשר לאפות את תפוחי האדמה במדורה - זה דורש את כל ההפקה של המדורה ומשנה זהירות אבל הטעם הוא אלוהי!
- אם אתם בבית, מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל.
- פותחים את כיסוי נייר האפייה ורדיד אלומיניום תוך כדי ששומרים על ה״אריזה״ ובעזרת סכין מחלקים את תפוח האדמה ל4 חלקים.
- מפזרים כף גדושה של רוטב עגבניות וגבינה מגוררת בנדיבות. כך עושים עם כל תפוחי האדמה.
- מחזירים את תפוחי האדמה לתבנית, מזלפים אותם בשמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות תחת הגריל, מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
- אם אתם בקומזיץ, דלגו על שלב מילוי תפוח האדמה, והגישו את כל מרכיבי המילוי בנפרד ושכל אורח ירכיב לעצמו את תפוח האדמה שלו.
אופן הכנה:
- מחממים תנור על מצב טורבו על 200 מעלות.
- שוטפים היטב את תפו״א - לא קולפים.
- עוטפים כל תפוח אדמה - קודם בשכבת נייר אפייה טבעי סנו סושי ומעליה שכבת רדיד אלומיניום סנו סושי.
- מסדרים יפה על תבנית תנור ומכניסים לאפייה של כ-45-50 דקות או עד שסכין חודרת בקלות עד לאמצע תפוח האדמה.
- לחילופין, אם אתם בטבע או בחצר, אפשר לאפות את תפוחי האדמה במדורה - זה דורש את כל ההפקה של המדורה ומשנה זהירות אבל הטעם הוא אלוהי!
- אם אתם בבית, מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל.
- פותחים את כיסוי נייר האפייה ורדיד אלומיניום תוך כדי ששומרים על ה״אריזה״ ובעזרת סכין מחלקים את תפוח האדמה ל4 חלקים.
- מפזרים כף גדושה של רוטב עגבניות וגבינה מגוררת בנדיבות. כך עושים עם כל תפוחי האדמה.
- מחזירים את תפוחי האדמה לתבנית, מזלפים אותם בשמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
- מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות תחת הגריל, מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
- אם אתם בקומזיץ, דלגו על שלב מילוי תפוח האדמה, והגישו את כל מרכיבי המילוי בנפרד ושכל אורח ירכיב לעצמו את תפוח האדמה שלו.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן