סנו רקע

תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה

אנחנו מחכים כל השנה לל''ג בעומר רק כדי לאכול תפוחי אדמה מדורה, כאלה שרוצים מהם רק עוד ועוד. החלטנו הפעם לשדרג את הקלאסיקה עם רוטב פיצה וגבינות. בתאבון!
אנחנו מחכים כל השנה לל''ג בעומר רק כדי לאכול תפוחי אדמה מדורה, כאלה שרוצים מהם רק עוד ועוד. החלטנו הפעם לשדרג את הקלאסיקה עם רוטב פיצה וגבינות. בתאבון!
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    455
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 455.3 קק״ל 4553.0 קק״ל
    פחמימות 63.7 גרם 636.8 גרם
    שומן 20.6 גרם 205.8 גרם
    נתרן 773.1 מ״ג 7731.4 מ״ג
    חלבון 22.3 גרם 222.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 92.4 גרם
    כולסטרול 38.7 מ״ג 387.0 מ״ג
    סידן 410.7 מ״ג 4107.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 52.8 מ״ג 527.7 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    455
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 455.3 קק״ל 4553.0 קק״ל
    פחמימות 63.7 גרם 636.8 גרם
    שומן 20.6 גרם 205.8 גרם
    נתרן 773.1 מ״ג 7731.4 מ״ג
    חלבון 22.3 גרם 222.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 9.2 גרם 92.4 גרם
    כולסטרול 38.7 מ״ג 387.0 מ״ג
    סידן 410.7 מ״ג 4107.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 52.8 מ״ג 527.7 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה:

  1. מחממים תנור על מצב טורבו על 200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפו״א - לא קולפים.
  3. עוטפים כל תפוח אדמה - קודם בשכבת נייר אפייה טבעי סנו סושי ומעליה שכבת רדיד אלומיניום סנו סושי.
  4. מסדרים יפה על תבנית תנור ומכניסים לאפייה של כ-45-50 דקות או עד שסכין חודרת בקלות עד לאמצע תפוח האדמה.
  5. לחילופין, אם אתם בטבע או בחצר, אפשר לאפות את תפוחי האדמה במדורה - זה דורש את כל ההפקה של המדורה ומשנה זהירות אבל הטעם הוא אלוהי!
  6. אם אתם בבית, מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל.
  7. פותחים את כיסוי נייר האפייה ורדיד אלומיניום תוך כדי ששומרים על ה״אריזה״ ובעזרת סכין מחלקים את תפוח האדמה ל4 חלקים.
  8. מפזרים כף גדושה של רוטב עגבניות וגבינה מגוררת בנדיבות. כך עושים עם כל תפוחי האדמה.
  9. מחזירים את תפוחי האדמה לתבנית, מזלפים אותם בשמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
  10. מחזירים לתנור לעוד 5-7 דקות תחת הגריל, מוציאים, מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
  11. אם אתם בקומזיץ, דלגו על שלב מילוי תפוח האדמה, והגישו את כל מרכיבי המילוי בנפרד ושכל אורח ירכיב לעצמו את תפוח האדמה שלו.
תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה
תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה מדורה בסגנון פיצה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות