מתכון לכרעיים חגיגיות עם תפוחי אדמה ותפוחי עץ ברוטב שום, דבש וצ’ילי
מנה שהיא וואו בלי לעבוד קשה, מסדרים כרעיים בתבנית יחד עם תפוחי אדמה ותפוחי עץ, מפזרים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור. הכי מתכון לכרעיים בארוחת שישי חגיגית ומשפחתית
מנה שהיא וואו בלי לעבוד קשה, מסדרים כרעיים בתבנית יחד עם תפוחי אדמה ותפוחי עץ, מפזרים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור. הכי מתכון לכרעיים בארוחת שישי חגיגית ומשפחתית
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 756.0 קק״ל 3023.9 קק״לפחמימות 77.0 גרם 307.9 גרםשומן 24.6 גרם 98.3 גרםנתרן 4222.6 מ״ג 16890.4 מ״גחלבון 58.6 גרם 234.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 19.0 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 76.9 מ״ג 307.6 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 741.4 מ״ג 2965.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות756
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 756.0 קק״ל 3023.9 קק״לפחמימות 77.0 גרם 307.9 גרםשומן 24.6 גרם 98.3 גרםנתרן 4222.6 מ״ג 16890.4 מ״גחלבון 58.6 גרם 234.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 19.0 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 76.9 מ״ג 307.6 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 741.4 מ״ג 2965.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 22.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 756 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניותנקיות
-
1 כף מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כרישה בינוניתפרוסה
-
3 כפות שמן זית
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינונייםפרוסים דק
-
4 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים דק
רוטב
-
6 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
4 גבעולי בצל ירוקהחלק הלבן
-
2 כפות גדושות דבש
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף גדושה תבלין פילדלפיה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- חורצים את הכרעיים עם סכין לאורכן ומתבלים אותן במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- בתבנית שמים כרישה שפרסנו לעיגולים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מסדרים את הכרעיים ולצידן שמים תפוחי עץ פרוסים דק ותפוחי אדמה פרוסים דק וחוזרים על הפעולה הזו שוב עם כל שאר הכרעיים, תפוחי העץ ותפוחי האדמה (ראו דוגמא בסרטון).
- שמים את מצרכי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לקבלת רוטב חלק ואחיד.
- יוצקים את הרוטב מעל התבנית שהכנו ומכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור לשעה ארבעים וחמש דקות.
- לאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ומשחימים כ-10 דקות נוספות בתנור.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- חורצים את הכרעיים עם סכין לאורכן ומתבלים אותן במלח גס ופלפל שחור גרוס.
- בתבנית שמים כרישה שפרסנו לעיגולים, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מסדרים את הכרעיים ולצידן שמים תפוחי עץ פרוסים דק ותפוחי אדמה פרוסים דק וחוזרים על הפעולה הזו שוב עם כל שאר הכרעיים, תפוחי העץ ותפוחי האדמה (ראו דוגמא בסרטון).
- שמים את מצרכי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לקבלת רוטב חלק ואחיד.
- יוצקים את הרוטב מעל התבנית שהכנו ומכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור לשעה ארבעים וחמש דקות.
- לאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ומשחימים כ-10 דקות נוספות בתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן