צ׳ילי קון קרנה
צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים
צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 857.9 קק״ל 5147.3 קק״לפחמימות 39.5 גרם 236.8 גרםשומן 46.9 גרם 281.2 גרםנתרן 1361.8 מ״ג 8170.5 מ״גחלבון 53.4 גרם 320.2 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 129.8 גרםשומן רווי 12.8 גרם 77.0 גרםכולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״גסידן 467.0 מ״ג 2802.3 מ״גברזל 245.2 מ״ג 1471.3 מ״גאשלגן 3303.3 מ״ג 19820.0 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 74.8 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות858
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 857.9 קק״ל 5147.3 קק״לפחמימות 39.5 גרם 236.8 גרםשומן 46.9 גרם 281.2 גרםנתרן 1361.8 מ״ג 8170.5 מ״גחלבון 53.4 גרם 320.2 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 129.8 גרםשומן רווי 12.8 גרם 77.0 גרםכולסטרול 151.7 מ״ג 910.0 מ״גסידן 467.0 מ״ג 2802.3 מ״גברזל 245.2 מ״ג 1471.3 מ״גאשלגן 3303.3 מ״ג 19820.0 מ״גאבץ 12.5 מ״ג 74.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 858 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 ק"ג בשר בקר טחוןחצי ק"ג אונטריב עם חצי ק"ג צלעות - חשוב שיהיה שומני
תבשיל ירקות
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
1 יחידה פלפל יבש חריףצ'יפוטלה, קצוץ
-
3 גבעולי סלריקצוצים
-
1 גזר בינוניתקצוץ
-
1 פלפל אדום בינוניקצוץ
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
8 שיני שוםקצוצות
-
1 צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניותמזרח מערב
-
1 בקבוק בירה Leoמזרח מערב
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת קקאו
-
1/2 כוס מים
-
1 שעועית שחורה פחית
הגשה
-
2 יחידות טורטיות גדולותמזרח מערב
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
200 גרם גוואקמולי
אופן הכנה
- מכינים את קערות הטורטיות: מניחים קערה במרכז הטורטייה וחותכים את הטורטייה כמו שמש (משאירים עיגול בקוטר 10 ס״מ במרכז).
- בסיר בישול עמוק מחממים שמן וכשהוא חם שמים את הטורטייה החתוכה בשמן ודוחפים עם מצקת לאורך כל הטיגון כדי ליצור את צורת הקערה. מצננים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הבשר, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום - מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ’ילי קון קרנה. מגישים עם גוואקמולי וכוסברה.
אופן הכנה
- מכינים את קערות הטורטיות: מניחים קערה במרכז הטורטייה וחותכים את הטורטייה כמו שמש (משאירים עיגול בקוטר 10 ס״מ במרכז).
- בסיר בישול עמוק מחממים שמן וכשהוא חם שמים את הטורטייה החתוכה בשמן ודוחפים עם מצקת לאורך כל הטיגון כדי ליצור את צורת הקערה. מצננים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הבשר, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום - מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ’ילי קון קרנה. מגישים עם גוואקמולי וכוסברה.
הערות
- הסיר חייב להתאים לבישול ארוך כדי שהתבשיל לא ידבק ויישרף.
- בשום אופן לא לוותר על הפלפל צ'יפוטלה (מחית או שימורים או וגם יבש), זה מה שנותן לקדרה את הטעם המעושן והעמוק שלה.
הערות
- הסיר חייב להתאים לבישול ארוך כדי שהתבשיל לא ידבק ויישרף.
- בשום אופן לא לוותר על הפלפל צ'יפוטלה (מחית או שימורים או וגם יבש), זה מה שנותן לקדרה את הטעם המעושן והעמוק שלה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן