פרגיות ממולאות של ענת אלישע ורובי מיכאל
מחפשים מנה מרשימה לערב החג? כזאת שתעשה "ואו" בשולחן? רובי מיכאל וענת אלישע איחדו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של פרגיות ממולאות בתיבול אסייתי ממכר. תהנו!
מחפשים מנה מרשימה לערב החג? כזאת שתעשה "ואו" בשולחן? רובי מיכאל וענת אלישע איחדו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של פרגיות ממולאות בתיבול אסייתי ממכר. תהנו!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.2 קק״ל 3721.6 קק״לפחמימות 23.6 גרם 236.1 גרםשומן 15.0 גרם 149.6 גרםנתרן 1020.9 מ״ג 10209.4 מ״גחלבון 35.3 גרם 352.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.7 גרםכולסטרול 13.7 מ״ג 136.5 מ״גסידן 46.0 מ״ג 459.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 329.1 מ״ג 3290.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות372
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.2 קק״ל 3721.6 קק״לפחמימות 23.6 גרם 236.1 גרםשומן 15.0 גרם 149.6 גרםנתרן 1020.9 מ״ג 10209.4 מ״גחלבון 35.3 גרם 352.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 19.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 16.7 גרםכולסטרול 13.7 מ״ג 136.5 מ״גסידן 46.0 מ״ג 459.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 329.1 מ״ג 3290.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 11.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 372 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
6 כפות שמן זית
-
4 בצלים בינונייםפרוס
-
4 בצלים סגולים בינונייםפרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
15 שיני שום
-
10 יחידות פלפלים יבשים חריפיםשאטה
-
2 כפות רוטב סויה מתוקהמזרח מערבכהה
-
4 כפות סילאן
-
1 כוס מים חמים
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ
פרגיות
-
10 סטייק פרגית בינוניים
מילוי
-
1/2 כוס אורז יסמין
-
150 גרם בשר בקר טחוןעדיף מספר 2
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1/4 צרור כוסברהקצוצה
-
1/4 צרור נענעעלים, קצוצה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1/2 כוס מיץ לימוןמלימון וחצי
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב סויה מתוקהמזרח מערבכהה
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן על אש גבוהה מיד שהשמן חם מוסיפים את הבצלים פרוסים לרצועות, מלח ומערבבים עד להתקרמלות.
- במקביל חולטים את האורז במים (בדומה לפסטה - מים עם מעט מלח) במשך כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד לצינון.
- בקערה גדולה מניחים את האורז, הבשר, הירקות הקצוצים, המלח, הפלפל הלבן, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הסויה המתוקה הכהה ומערבבים היטב.
- ממלאים כל סטייק פרגית בכף גדושה ומגלגלים.
- רגע לפני שמניחים את הפרגיות הממולאות מפזרים את השום והפלפל שאטה על הבצל המקורמל.
- מסדרים את הפרגיות במרחקים שווים, את הרווחים ממלאים במילוי של הפרגיות שנותר לנו.
- מזלפים סויה כהה מתוקה, סילאן ומוסיפים מים.
- מכסים בעזרת נייר אפייה רטוב ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 40 דקות.
- לאחר מכן מורידים את הכיסוי והנייר אפייה וממשיכים בישול של 15 דקות.
- מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ומגישים.
* דגש חשוב - בכל תהליך ההכנה לערבב את הבצל לא לשכוח
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן על אש גבוהה מיד שהשמן חם מוסיפים את הבצלים פרוסים לרצועות, מלח ומערבבים עד להתקרמלות.
- במקביל חולטים את האורז במים (בדומה לפסטה - מים עם מעט מלח) במשך כ-10 דקות. מסננים ומניחים בצד לצינון.
- בקערה גדולה מניחים את האורז, הבשר, הירקות הקצוצים, המלח, הפלפל הלבן, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הסויה המתוקה הכהה ומערבבים היטב.
- ממלאים כל סטייק פרגית בכף גדושה ומגלגלים.
- רגע לפני שמניחים את הפרגיות הממולאות מפזרים את השום והפלפל שאטה על הבצל המקורמל.
- מסדרים את הפרגיות במרחקים שווים, את הרווחים ממלאים במילוי של הפרגיות שנותר לנו.
- מזלפים סויה כהה מתוקה, סילאן ומוסיפים מים.
- מכסים בעזרת נייר אפייה רטוב ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 40 דקות.
- לאחר מכן מורידים את הכיסוי והנייר אפייה וממשיכים בישול של 15 דקות.
- מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ומגישים.
* דגש חשוב - בכל תהליך ההכנה לערבב את הבצל לא לשכוח
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן