כל הסודות לפיש אנד צ’יפס מושלם בבית
כל אחד יכול להכין פיש אנד צ'יפס, אבל איך מכינים את הגרסה המושלמת? קבלו את הדרך להכין את הצ'יפס הכי פריך שיש, עם דג פריך לא פחות ורוטב טרטר שמתאים בול
כל אחד יכול להכין פיש אנד צ'יפס, אבל איך מכינים את הגרסה המושלמת? קבלו את הדרך להכין את הצ'יפס הכי פריך שיש, עם דג פריך לא פחות ורוטב טרטר שמתאים בול
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 514.2 קק״ל 2056.6 קק״לפחמימות 89.2 גרם 356.9 גרםשומן 11.6 גרם 46.2 גרםנתרן 1988.7 מ״ג 7954.9 מ״גחלבון 12.0 גרם 47.9 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 27.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 6.9 מ״ג 27.5 מ״גסידן 34.4 מ״ג 137.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 133.3 מ״ג 533.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל 20 שעות
-
קלוריות514
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 514.2 קק״ל 2056.6 קק״לפחמימות 89.2 גרם 356.9 גרםשומן 11.6 גרם 46.2 גרםנתרן 1988.7 מ״ג 7954.9 מ״גחלבון 12.0 גרם 47.9 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 27.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 6.9 מ״ג 27.5 מ״גסידן 34.4 מ״ג 137.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 133.3 מ״ג 533.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 20 שעות | קלוריות 514 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב טרטר
-
1 חופן שמיר
-
1 בצל סגול קטן
-
4 כפות מיונז
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף מיץ לימון
צ'יפס
-
1 ק"ג תפוחי אדמה לטיגון
-
1 כפית מלח דק
בלילת טמפורה
-
250 גרם קמח טמפורה
-
1כוס או 250 מ"ל מי קרח
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית מלח דק
דג
-
4 פילה דג קוד
טיגון
אופן הכנה
- מכינים רוטב טרטר: קוצצים דק את השמיר ואת הבצל הסגול. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהתערובת אחידה.
- מכינים את הצ’יפס: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לצ’יפסים עבים. משרים במים במקרר לפחות 8 שעות ועד לילה.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול בשפע מים קרים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מסננים בזהירות, מעבירים לתבנית נקייה ומקפיאים למשך הלילה.
- מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 130-140 מעלות ומטגנים את הצ’יפס הקפוא בכמויות קטנות עד קבלת פריכות עדינה (בערך 8-10 דקות). מוציאים לתבנית ומקפיאים לפחות שעה ועד לילה.
- מחממים שמן קנולה ליטגון עמוק ל-180 מעלות ומטגנים את הצ’יפס עד הזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג, ממליחים ומכינים להגשה.
- מכינים את בלילת הטמפורה לדג: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ונוזלית.
- מכינים את הדג: חותכים את פילה הדג לרצועות בגודל אצבע.
- מקמחים מעט את רצועות הדג וטובלים בבלילת הטמפורה. מנערים מעודפים ומטגנים בשמן חם עד שנתחי הדג עשויים ומזהיבים היטב מבחוץ. מוציאים לנייר סופג ומגישים בליווי הצ’יפס.
אופן הכנה
- מכינים רוטב טרטר: קוצצים דק את השמיר ואת הבצל הסגול. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהתערובת אחידה.
- מכינים את הצ’יפס: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לצ’יפסים עבים. משרים במים במקרר לפחות 8 שעות ועד לילה.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול בשפע מים קרים עד שהם רכים אבל לא מתפרקים. מסננים בזהירות, מעבירים לתבנית נקייה ומקפיאים למשך הלילה.
- מחממים שמן קנולה לטמפרטורה של 130-140 מעלות ומטגנים את הצ’יפס הקפוא בכמויות קטנות עד קבלת פריכות עדינה (בערך 8-10 דקות). מוציאים לתבנית ומקפיאים לפחות שעה ועד לילה.
- מחממים שמן קנולה ליטגון עמוק ל-180 מעלות ומטגנים את הצ’יפס עד הזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג, ממליחים ומכינים להגשה.
- מכינים את בלילת הטמפורה לדג: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ונוזלית.
- מכינים את הדג: חותכים את פילה הדג לרצועות בגודל אצבע.
- מקמחים מעט את רצועות הדג וטובלים בבלילת הטמפורה. מנערים מעודפים ומטגנים בשמן חם עד שנתחי הדג עשויים ומזהיבים היטב מבחוץ. מוציאים לנייר סופג ומגישים בליווי הצ’יפס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
הייי… לא הבנתי את נוסח הבלילה? א משתמשים בפירורי לחם?…
היי בתיה, בפיש אנד צ’יפס משתמשים בבלילת טמפורה, לא בפירורי לחם. הבלילה כוללת קמח טמפורה, מים קרח, אבקת שום ומלח דק – ראי את רשימת המצרכים ואת אופן ההכנה.
עם כל הכבוד לשיף שהציע את המתכון,צריך שתי יממות כדי שיהיה פיש אנד ציפס
היי אהרון, יש השריה של לילה במקרר וזהו. את הצ’יפס אפשר להקפיא רק שעה (לא חייב לילה). בהצלחה!
אפשר מדג קפוא?
כן בטח, רק להפשיר לפני השימוש.