ממרח חומוס וסלק טבעוני
למה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא מכינה ממרח חומוס וסלק שהוא גם טבעוני וגם בריא. אוכלים בליווי ירקות חתוכים או מורחים בכריך
למה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא מכינה ממרח חומוס וסלק שהוא גם טבעוני וגם בריא. אוכלים בליווי ירקות חתוכים או מורחים בכריך
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 121.2 קק״ל 969.7 קק״לפחמימות 12.5 גרם 100.4 גרםשומן 7.6 גרם 60.7 גרםנתרן 216.2 מ״ג 1730.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 42.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 42.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.1 מ״ג 112.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 628.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות121
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 121.2 קק״ל 969.7 קק״לפחמימות 12.5 גרם 100.4 גרםשומן 7.6 גרם 60.7 גרםנתרן 216.2 מ״ג 1730.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 42.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 42.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.1 מ״ג 112.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 78.6 מ״ג 628.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 121 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
1 סלק מבושל בוואקום בינוני
-
4 כפות טחינה גולמית
-
2 שיני שום
-
3 כפות מיץ לימון
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מניחים את גרגירי החומוס בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל גרגרי החומוס ומבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס רכים מאוד. מצננים כ-15 דקות.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את הגרגירים החמימים למעבד מזון (שומרים מעט גרגרים לקישוט). מוסיפים 1/3 כוס ממי הבישול (שומרים את כל מי הבישול במידה ונצטרך לדלל את החומוס), סלק, טחינה, שום, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומעבדים למרקם חלק. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד מעט ממי בישול החומוס. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
- מורחים את החומוס על צלחת, מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגירי חומוס.
אופן הכנה
- מניחים את גרגירי החומוס בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל גרגרי החומוס ומבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס רכים מאוד. מצננים כ-15 דקות.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את הגרגירים החמימים למעבד מזון (שומרים מעט גרגרים לקישוט). מוסיפים 1/3 כוס ממי הבישול (שומרים את כל מי הבישול במידה ונצטרך לדלל את החומוס), סלק, טחינה, שום, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומעבדים למרקם חלק. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד מעט ממי בישול החומוס. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
- מורחים את החומוס על צלחת, מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגירי חומוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר חומוס שימורים????
כן. אפשר גם עם חומוס משימורים. בהצלחה!