-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.8 קק״ל 1262.3 קק״לפחמימות 14.8 גרם 118.5 גרםשומן 7.6 גרם 60.9 גרםנתרן 1396.7 מ״ג 11173.9 מ״גחלבון 3.8 גרם 30.6 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 55.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 299.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 672.4 מ״ג 5379.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות158
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.8 קק״ל 1262.3 קק״לפחמימות 14.8 גרם 118.5 גרםשומן 7.6 גרם 60.9 גרםנתרן 1396.7 מ״ג 11173.9 מ״גחלבון 3.8 גרם 30.6 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 55.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 299.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 672.4 מ״ג 5379.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 158 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות קלויים
-
4 עגבניות בינוניותשלמות
-
3 פלפלים אדומים בינונייםשלמים
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםשלמים
-
2 בצלים בינונייםשלמים ללא הקליפה
-
1 ראש שוםחתוך בחלקו העליון
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כף שמן זיתלתיבול הסלט
-
1 כפית מלח דקלתיבול הסלט
חציל
הגשה
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במגש עם נייר אפייה מניחים עגבניות שלמות, גמבות, פלפל חריף, בצל שהוצאנו לו את הקליפה וראש שום שחתכנו לו את החלק העליון. מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-50 דקות עד שהירקות מתרככים והקליפה משחימה. מוציאים ומצננים עד לקירור מלא.
- חותכים חצילים לאורך עם סכין חדה ליצירת פרוסות דקות ככל הניתן, מניחים על תבנית אפייה ומפזרים מעל החצילים מלח. לאחר 20 דקות החצילים יוציאו נוזלים ובעזרת רב מגבת ג’מבו סופגים טוב את הנוזלים. מזלפים שמן זית ומברישים היטב את החצילים. מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות.
- מורידים לירקות הקלויים את הקליפה. חותכים את הגמבה, הבצל, הפלפל והעגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
- מוציאים את תכולת השום לתוך קערת הירקות הקלויים, מוסיפים את הכוסברה, שמן הזית והמלח ומערבבים.
- פורסים על משטח ניילון נצמד רחב, מניחים את פרוסות החצילים צמוד אחד ליד השני, בקצה מניחים מסלט הירקות הקלויים שהכנו, מגלגלים לגליל בעזרת הניילון הנצמד ומהדקים היטב.
- חותכים את הגליל לפרוסות ומגישים על צלחת עם טחינה. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- במגש עם נייר אפייה מניחים עגבניות שלמות, גמבות, פלפל חריף, בצל שהוצאנו לו את הקליפה וראש שום שחתכנו לו את החלק העליון. מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-50 דקות עד שהירקות מתרככים והקליפה משחימה. מוציאים ומצננים עד לקירור מלא.
- חותכים חצילים לאורך עם סכין חדה ליצירת פרוסות דקות ככל הניתן, מניחים על תבנית אפייה ומפזרים מעל החצילים מלח. לאחר 20 דקות החצילים יוציאו נוזלים ובעזרת רב מגבת ג’מבו סופגים טוב את הנוזלים. מזלפים שמן זית ומברישים היטב את החצילים. מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות.
- מורידים לירקות הקלויים את הקליפה. חותכים את הגמבה, הבצל, הפלפל והעגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
- מוציאים את תכולת השום לתוך קערת הירקות הקלויים, מוסיפים את הכוסברה, שמן הזית והמלח ומערבבים.
- פורסים על משטח ניילון נצמד רחב, מניחים את פרוסות החצילים צמוד אחד ליד השני, בקצה מניחים מסלט הירקות הקלויים שהכנו, מגלגלים לגליל בעזרת הניילון הנצמד ומהדקים היטב.
- חותכים את הגליל לפרוסות ומגישים על צלחת עם טחינה. בתיאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן