-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 752.5 קק״ל 7525.3 קק״לפחמימות 106.6 גרם 1066.3 גרםשומן 35.2 גרם 351.9 גרםנתרן 344.9 מ״ג 3448.9 מ״גחלבון 13.1 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 20.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 204.7 גרםכולסטרול 131.5 מ״ג 1314.8 מ״גסידן 160.2 מ״ג 1602.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 370.3 מ״ג 3703.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.6 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות753
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 752.5 קק״ל 7525.3 קק״לפחמימות 106.6 גרם 1066.3 גרםשומן 35.2 גרם 351.9 גרםנתרן 344.9 מ״ג 3448.9 מ״גחלבון 13.1 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 20.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 204.7 גרםכולסטרול 131.5 מ״ג 1314.8 מ״גסידן 160.2 מ״ג 1602.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 370.3 מ״ג 3703.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 753 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500גרם או 4 כוסות קמח לבן
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
25 גרם שמרים טרייםאו 8 גרם שמרים יבשים (כף)
-
1 ביצה L
-
100 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
160גרם או 3/4 כוס חלב 3%
-
100 גרם חמאה
-
7גרם או 2/3 כף מלח דק
מלית גבינה
-
200 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
200 גרם גבינת שמנת
-
20 גרם קורנפלור
-
2 חלמונים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית מחית וניל
קרמל רך
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
150 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
25 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה המיקסר עם וו לישה מניחים חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
- מפעילים על מהירות איטית כ5, מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ2 דקות נוספות.
- מעלים את עוצמת המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק עם כיסוי ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים יחד ריקוטה, שמנת, חלמונים, קורנפלור, סוכר ווניל עד איחוד.
- מכינים את הקראמבל: בקערה מניחים חמאה רכה, אבקת סוכר וקמח ולשים בעזרת היידים עד קבלת תערובת פירורית.
- מכינים את הקרמל הרך: מחממים שמנת ושומרים בצד. במחבת מניחים סוכר ומנענעים מעט את המחבת עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל בגוון ענברי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב. מדליקים שוב את האש וממשיכים לערבב כ3 דקות עד קבלת רוטב חלק. מכבים ושומרים עד השימוש.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל10 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים את הכדורים 20 דקות ובעזרת כוס יוצרים גומה בבצק שתיתן לנו מקים להכניס מלית. מזלפים פנימה את מלית הגבינה, מפזרים מעל את הקראמבל ואופים בתנור על 180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים על השיש, בוזקים אבקת סוכרים ומזלפים בקרמל. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה המיקסר עם וו לישה מניחים חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.
- מפעילים על מהירות איטית כ5, מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ2 דקות נוספות.
- מעלים את עוצמת המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק עם כיסוי ניילון ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים יחד ריקוטה, שמנת, חלמונים, קורנפלור, סוכר ווניל עד איחוד.
- מכינים את הקראמבל: בקערה מניחים חמאה רכה, אבקת סוכר וקמח ולשים בעזרת היידים עד קבלת תערובת פירורית.
- מכינים את הקרמל הרך: מחממים שמנת ושומרים בצד. במחבת מניחים סוכר ומנענעים מעט את המחבת עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל בגוון ענברי, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את השמנת בהדרגה תוך כדי ערבוב. מדליקים שוב את האש וממשיכים לערבב כ3 דקות עד קבלת רוטב חלק. מכבים ושומרים עד השימוש.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל10 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים את הכדורים 20 דקות ובעזרת כוס יוצרים גומה בבצק שתיתן לנו מקים להכניס מלית. מזלפים פנימה את מלית הגבינה, מפזרים מעל את הקראמבל ואופים בתנור על 180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים ומצננים על השיש, בוזקים אבקת סוכרים ומזלפים בקרמל. בתיאבון!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן