עוגת קוקוס עם שוקולד וקצפת
מכירים את עוגיות הקוקוס מצופות השוקולד של פסח? קבלו את העוגה שמזכירה את העוגיות האלה, עם שדרוג של קצפת, עוד שוקולד ומרקם כיפי. עוגה מושלמת לפסח!
מכירים את עוגיות הקוקוס מצופות השוקולד של פסח? קבלו את העוגה שמזכירה את העוגיות האלה, עם שדרוג של קצפת, עוד שוקולד ומרקם כיפי. עוגה מושלמת לפסח!
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5857.0 קק״ל 5857.0 קק״לפחמימות 372.9 גרם 372.9 גרםשומן 439.1 גרם 439.1 גרםנתרן 1127.3 מ״ג 1127.3 מ״גחלבון 83.8 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 54.7 גרם 54.7 גרםשומן רווי 296.4 גרם 296.4 גרםכולסטרול 1805.0 מ״ג 1805.0 מ״גסידן 439.4 מ״ג 439.4 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 3107.5 מ״ג 3107.5 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5857
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5857.0 קק״ל 5857.0 קק״לפחמימות 372.9 גרם 372.9 גרםשומן 439.1 גרם 439.1 גרםנתרן 1127.3 מ״ג 1127.3 מ״גחלבון 83.8 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 54.7 גרם 54.7 גרםשומן רווי 296.4 גרם 296.4 גרםכולסטרול 1805.0 מ״ג 1805.0 מ״גסידן 439.4 מ״ג 439.4 מ״גברזל 27.2 מ״ג 27.2 מ״גאשלגן 3107.5 מ״ג 3107.5 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5857 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 ביצים L
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
2 1/2 כוסות קוקוס טחון
קרם שוקולד
קצפת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
3 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שהקצף יציב ומוצק.
- מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומקפלים פנימה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 35 דקות עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מניחים בצד ונותנים לעוגה להצטנן.
- מכינים את קרם השוקולד: מביאים לרתיחה מעט מים בסיר. שמים בקערה חסינת חום את השוקולד,הקקאו, הסוכר, החלב והקפה הנמס ומיחים מעל הסיר כך שתחתית הקערה לא נוגעת במים (בן מארי). בוחשים עד אשר השוקולד נמס והקרם הופך לאחיד. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב. מערבבים עד להמסה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כפית רום, בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים את הקרם מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר. מורחים את הקרם על עוגת הקוקוס ומכינים למקרר. (אפשר לשמור מעט מהקרם בצד כדי להכין כדורי שוקולד קטנים לקישוט כמו בתמונה).
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים מעל קרם השוקולד ומצננים.
- מכינים את קישוט הקוקוס: קולים במחבת קטנה את פתיתי הקוקוס, על אש נמוכה, עד שהם מקבלים מזהיבים מעט. מורידים מיד מהאש ומחכים כמה דקות עד שיקררו. מפזרים מעל העוגה.
לעוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מפרידים את הביצים.
- מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד שהקצף יציב ומוצק.
- מוסיפים לקצף את פתיתי הקוקוס ומקפלים פנימה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 35 דקות עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מניחים בצד ונותנים לעוגה להצטנן.
- מכינים את קרם השוקולד: מביאים לרתיחה מעט מים בסיר. שמים בקערה חסינת חום את השוקולד,הקקאו, הסוכר, החלב והקפה הנמס ומיחים מעל הסיר כך שתחתית הקערה לא נוגעת במים (בן מארי). בוחשים עד אשר השוקולד נמס והקרם הופך לאחיד. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב. מערבבים עד להמסה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים כפית רום, בוחשים היטב ומצננים, מכניסים למקרר לשעה.
- מוציאים את הקרם מהמקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה במיקסר ידני עד להיווצרות קרם מעט בהיר. מורחים את הקרם על עוגת הקוקוס ומכינים למקרר. (אפשר לשמור מעט מהקרם בצד כדי להכין כדורי שוקולד קטנים לקישוט כמו בתמונה).
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים מעל קרם השוקולד ומצננים.
- מכינים את קישוט הקוקוס: קולים במחבת קטנה את פתיתי הקוקוס, על אש נמוכה, עד שהם מקבלים מזהיבים מעט. מורידים מיד מהאש ומחכים כמה דקות עד שיקררו. מפזרים מעל העוגה.
לעוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן