צ’וקור – מאפה גבינות משפחתי בצורת שבלול
צ'וקור זה מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
צ'וקור זה מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3255.0 קק״ל 3255.0 קק״לפחמימות 232.5 גרם 232.5 גרםשומן 210.2 גרם 210.2 גרםנתרן 6439.7 מ״ג 6439.7 מ״גחלבון 103.5 גרם 103.5 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 19.4 גרםשומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרםכולסטרול 421.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 2242.0 מ״ג 2242.0 מ״גברזל 30.2 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 3992.9 מ״ג 3992.9 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות3255
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3255.0 קק״ל 3255.0 קק״לפחמימות 232.5 גרם 232.5 גרםשומן 210.2 גרם 210.2 גרםנתרן 6439.7 מ״ג 6439.7 מ״גחלבון 103.5 גרם 103.5 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 19.4 גרםשומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרםכולסטרול 421.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 2242.0 מ״ג 2242.0 מ״גברזל 30.2 מ״ג 30.2 מ״גאשלגן 3992.9 מ״ג 3992.9 מ״גאבץ 12.9 מ״ג 12.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 3255 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
מלית תרד וגבינה
-
2 כפות שמן זית
-
800 גרם עלי תרד
-
1 קובייה גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן