חורף יפני: מרק ראמן בגרסה מהירה וזריזה
מרקי ראמן הם בדרך כלל עניין של שעות ארוכות אבל קבלו מכינה גרסה מהירה, שמכינים בקלות, והיא לא פחות טעימה מכל ראמן אחר. והכי כיף? אפשר לגוון בתוספות ובירקות
מרקי ראמן הם בדרך כלל עניין של שעות ארוכות אבל קבלו מכינה גרסה מהירה, שמכינים בקלות, והיא לא פחות טעימה מכל ראמן אחר. והכי כיף? אפשר לגוון בתוספות ובירקות
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 805.7 קק״לפחמימות 10.4 גרם 52.2 גרםשומן 6.5 גרם 32.4 גרםנתרן 107.7 מ״ג 538.5 מ״גחלבון 18.4 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.8 מ״ג 44.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 47.1 מ״ג 235.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 805.7 קק״לפחמימות 10.4 גרם 52.2 גרםשומן 6.5 גרם 32.4 גרםנתרן 107.7 מ״ג 538.5 מ״גחלבון 18.4 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.8 מ״ג 44.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 47.1 מ״ג 235.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 161 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 ליטר ציר ירקותאו ציר עוף
-
1/2 ליטר מים
-
1 כף רוטב ווסטרשרלא חובה
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
3 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
אטריות
-
1 חבילה אטריות אודוןמזרח מערבאו אטריות ראמן
להגשה
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 חבילה נבטים
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ לפרוסות. לא חובה
-
1 חופן בזיליקום
-
1 חבילה טופו חומוסחתוך לפרוסות
-
1 חופן אצות וואקמה מיובשותמזרח מערבשהושרו במים
-
2 1/2 ביצים קשות L
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ דק
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את כל חומרי המרק: הציר, המים, הסויה, הווסטצ’סטר, הג’ינג’ר והשום עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה עד שהטעמים מתמזגים. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מסננים את הנוזל.
- בינתיים מכינים את האיטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- חותכים את שאר המרכיבים לחתיכות בגודל ביס.
- מרכיבים את המרק: בכל קערה מניחים אחד ליד השני: חופן איטריות חופן נבטים, מעט גזר מעט אצות ווקאמה, חופן בצל ירוק, חופן כוסברה, כמה עלי תרד או בזיליקום, פרוסות של טופו, מעט צ’ילי וביצה חתוכה לשניים. יוצקים את המרק הרותח מעל הכל ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את כל חומרי המרק: הציר, המים, הסויה, הווסטצ’סטר, הג’ינג’ר והשום עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה עד שהטעמים מתמזגים. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מסננים את הנוזל.
- בינתיים מכינים את האיטריות על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- חותכים את שאר המרכיבים לחתיכות בגודל ביס.
- מרכיבים את המרק: בכל קערה מניחים אחד ליד השני: חופן איטריות חופן נבטים, מעט גזר מעט אצות ווקאמה, חופן בצל ירוק, חופן כוסברה, כמה עלי תרד או בזיליקום, פרוסות של טופו, מעט צ’ילי וביצה חתוכה לשניים. יוצקים את המרק הרותח מעל הכל ומגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אם אין לי ציר ירקות ולא ציר עוף איך אפשר להחליף אותם? אפשר לעשות רק מים?
לטעם עשיר יותר מומלץ להשתמש בציר ירקות או עוף
חובה את תבלין חמשת התבלינים?
לא, אפשר לתבל לפי טעמך האישי במלח, פלפל וכו’.