-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10218.4 קק״ל 10218.4 קק״לפחמימות 794.9 גרם 794.9 גרםשומן 696.9 גרם 696.9 גרםנתרן 1262.1 מ״ג 1262.1 מ״גחלבון 140.3 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 368.4 גרם 368.4 גרםכולסטרול 2377.4 מ״ג 2377.4 מ״גסידן 863.5 מ״ג 863.5 מ״גברזל 25.7 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 2368.1 מ״ג 2368.1 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות10218
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 10218.4 קק״ל 10218.4 קק״לפחמימות 794.9 גרם 794.9 גרםשומן 696.9 גרם 696.9 גרםנתרן 1262.1 מ״ג 1262.1 מ״גחלבון 140.3 גרם 140.3 גרםסיבים תזונתיים 26.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 368.4 גרם 368.4 גרםכולסטרול 2377.4 מ״ג 2377.4 מ״גסידן 863.5 מ״ג 863.5 מ״גברזל 25.7 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 2368.1 מ״ג 2368.1 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 14.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 10218 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לעוגה
-
6 ביצים Lמופרדות לחלמונים וחלבונים
-
2 כוסות סוכר לבן
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית תמצית וניל
קרם
-
500 גרם גבינת מסקרפונה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות אבקת סוכר
גנאש
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
250 גרם שוקולד מריר
לאפייה:
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומקציפים עד קציפה לבנבנה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה מאוד.
- מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים ואת השמן וממשיכים להקציף עד שאחיד.
- לאחר שהמסה התאחדה מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל ואבקת האפייה ומערבבים קלות עד שאחיד.
- מעבירים את המסה ל-3 תבניות 20 משומנות ומרופדות בנייר אפייה באופן שווה ואופים כל תבנית במשך 20 דק או עד אפייה מלאה. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים מעט את המסקרפונה עד שיא מתרככת מעט. מוסיפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקבל קרם יציב וחלק.
- מכינים את הגנאש: מחממים בקלחת את השמנת ובינתיים שוברים לקערה את קוביות השוקולד. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מעבירים אותה לקערת השוקולד מחכים דקה וטורפים לגנאש חלק.
- מרכיבים את העוגה: את העוגה מרכיבים על תחתית עבה כי העוגה כבדה. מניחים שכבת עוגה אחת ומעליה מורחים קרם ומעל שמים עוד שכבת עוגה וכך חוזר חלילה עד שאת החלק למעלה סוגרת שכבת עוגה. את העוגה הגבוהה מצפים בקרם מכל הכיוונים ומחליקים את הקרם בעזרת מרית וקלף חלק. מצננים במקרר.
- כשהעוגה כבר קרה מחממים מעט את הגנאש כדי שיהיה במצב נוזלי אבל לא חם, מעבירים לשקית זילוף ויוצרים טיפות בעזרת שק הזילוף. מוזגים את הגנאש שנשאר מעל העוגה ומורחים בצורה אחידה על כל החלק העליון.
- מקשטים מעט למעלה בפירות, פרחים או מה שרוצים.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערת מיקסר מניחים את החלבונים ומקציפים עד קציפה לבנבנה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה מאוד.
- מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים ואת השמן וממשיכים להקציף עד שאחיד.
- לאחר שהמסה התאחדה מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל ואבקת האפייה ומערבבים קלות עד שאחיד.
- מעבירים את המסה ל-3 תבניות 20 משומנות ומרופדות בנייר אפייה באופן שווה ואופים כל תבנית במשך 20 דק או עד אפייה מלאה. מצננים.
- מכינים את הקרם: מקציפים מעט את המסקרפונה עד שיא מתרככת מעט. מוסיפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקבל קרם יציב וחלק.
- מכינים את הגנאש: מחממים בקלחת את השמנת ובינתיים שוברים לקערה את קוביות השוקולד. כשהשמנת מגיעה לרתיחה מעבירים אותה לקערת השוקולד מחכים דקה וטורפים לגנאש חלק.
- מרכיבים את העוגה: את העוגה מרכיבים על תחתית עבה כי העוגה כבדה. מניחים שכבת עוגה אחת ומעליה מורחים קרם ומעל שמים עוד שכבת עוגה וכך חוזר חלילה עד שאת החלק למעלה סוגרת שכבת עוגה. את העוגה הגבוהה מצפים בקרם מכל הכיוונים ומחליקים את הקרם בעזרת מרית וקלף חלק. מצננים במקרר.
- כשהעוגה כבר קרה מחממים מעט את הגנאש כדי שיהיה במצב נוזלי אבל לא חם, מעבירים לשקית זילוף ויוצרים טיפות בעזרת שק הזילוף. מוזגים את הגנאש שנשאר מעל העוגה ומורחים בצורה אחידה על כל החלק העליון.
- מקשטים מעט למעלה בפירות, פרחים או מה שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (112)
כמה זמן זה צריך להיות בתנור?
היי יהודה, אופים כל תבנית במשך 20 דק או עד אפייה מלאה.
היי, רציתי לשאול עם אפשר להשאיר את העוגה במקרר אחרי הציפוי?
הי נויה. אפשר ורצוי לשמור במקרר.
היי אפשר לעשות לזה קרם אחר ?
הי מוריה. אפשר להכין כל קרם על בסיס שמנת/גבינה, באיזה טעם שאת רוצה. נשמח לשמוע איך יצא