עוגיות ביסקוטי עם פיסטוקים ופקאן
שי-לי ליפא מכינה עוגיות איטלקיות, מתקתקות ופריכות שכיף להגיש לצד הקפה או התה ויפזרו בבית ניחוח משגע. מומלץ לאירוח או סתם לנשנוש בוקר.
שי-לי ליפא מכינה עוגיות איטלקיות, מתקתקות ופריכות שכיף להגיש לצד הקפה או התה ויפזרו בבית ניחוח משגע. מומלץ לאירוח או סתם לנשנוש בוקר.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 3339.3 קק״לפחמימות 16.8 גרם 587.7 גרםשומן 2.4 גרם 84.3 גרםנתרן 58.4 מ״ג 2043.4 מ״גחלבון 2.1 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 12.5 גרםכולסטרול 28.7 מ״ג 1003.1 מ״גסידן 10.4 מ״ג 365.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 57.6 מ״ג 2015.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות95
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 3339.3 קק״לפחמימות 16.8 גרם 587.7 גרםשומן 2.4 גרם 84.3 גרםנתרן 58.4 מ״ג 2043.4 מ״גחלבון 2.1 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.4 גרם 12.5 גרםכולסטרול 28.7 מ״ג 1003.1 מ״גסידן 10.4 מ״ג 365.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 57.6 מ״ג 2015.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 95 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
2 כפות ליקר תפוזיםאו ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזים)
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
2/3 כוס אגוזי פקאן
-
2/3 כוס פיסטוקים טבעייםאו שבבי שקדים
שימון
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים תרסיס שמן.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה.
- בקערה שנייה טורפים ביצים, חלמונים, ליקר וסוכר.
- יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים לתערובת אחידה ודביקה.
- שוברים את הפקאנים גס ומוסיפים לתערובת יחד עם צימוקים, ופיסטוקים ולשים, רק עד שנבלעים בבצק (בשלב הזה זה ייראה כאילו יש יותר מדי צימוקים ואגוזים, אבל זה מסתדר באפייה כשהבצק תופח).
- מניחים את הבצק על נייר אפייה ובידיים מעט רטובות מעצבים לכיכר בגודל 10*30 ס”מ.
- מיישרים את הכיכר ופוחסים אותה לגובה 1/2 2 ס”מ. מתיזים מעט שמן על הבצק כדי לתת מעט לחות.
- אופים חצי שעה, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- מעבירים את הכיכר לקרש חיתוך ובעזרת סכין לחם פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מסדרים את העוגיות על רשת.
- אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע (העוגיות לא אמורות להזהיב אלא רק להתייבש). מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים תרסיס שמן.
- מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה.
- בקערה שנייה טורפים ביצים, חלמונים, ליקר וסוכר.
- יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים לתערובת אחידה ודביקה.
- שוברים את הפקאנים גס ומוסיפים לתערובת יחד עם צימוקים, ופיסטוקים ולשים, רק עד שנבלעים בבצק (בשלב הזה זה ייראה כאילו יש יותר מדי צימוקים ואגוזים, אבל זה מסתדר באפייה כשהבצק תופח).
- מניחים את הבצק על נייר אפייה ובידיים מעט רטובות מעצבים לכיכר בגודל 10*30 ס”מ.
- מיישרים את הכיכר ופוחסים אותה לגובה 1/2 2 ס”מ. מתיזים מעט שמן על הבצק כדי לתת מעט לחות.
- אופים חצי שעה, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
- מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- מעבירים את הכיכר לקרש חיתוך ובעזרת סכין לחם פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מסדרים את העוגיות על רשת.
- אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע (העוגיות לא אמורות להזהיב אלא רק להתייבש). מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלום , האם ניתן להכין ביסקוטי עם קמח שקדים במקום קמח רגיל?
היי דבי, לא ניתן, זה יהפוך את העוגיות לשומניות ודחוסות יותר