פנקוטה שוקולד לבן עם רוטב תותים
קינוח אישי חגיגי, קרמי ומתוק שהוא סיומת מושלמת לכל ארוחה: פנקוטה שוקולד לבן שממש לא קשה להכין, עם רוטב תותים מעט חמצמץ שמשתלבים נפלא יחד
קינוח אישי חגיגי, קרמי ומתוק שהוא סיומת מושלמת לכל ארוחה: פנקוטה שוקולד לבן שממש לא קשה להכין, עם רוטב תותים מעט חמצמץ שמשתלבים נפלא יחד
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.5 קק״ל 1942.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 154.1 גרםשומן 27.2 גרם 135.8 גרםנתרן 51.4 מ״ג 256.8 מ״גחלבון 5.4 גרם 27.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 16.3 גרם 81.4 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 53.1 מ״גסידן 114.4 מ״ג 572.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 194.1 מ״ג 970.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות389
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 388.5 קק״ל 1942.5 קק״לפחמימות 30.8 גרם 154.1 גרםשומן 27.2 גרם 135.8 גרםנתרן 51.4 מ״ג 256.8 מ״גחלבון 5.4 גרם 27.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 16.3 גרם 81.4 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 53.1 מ״גסידן 114.4 מ״ג 572.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 194.1 מ״ג 970.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 389 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 240 חלב 3%
-
2כפיות שטוחות או 8 גרם אבקת ג’לטין
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
150 גרם שוקולד לבן
-
1כף גדושה או 25 גרם סוכר לבן
-
1/2 מקל וניל בינוני
רוטב תותים
-
12 תותים בינוניים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כפית ליקר תפוזיםקוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: יוצקים חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
- יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומוסיפים שוקולד לבן שבור לקוביות וסוכר.
- בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל.
- מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מביאים לרתיחה (נזהרים שהתערובת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה. מוציאים את מקל הווניל.
- מחממים את תערובת הג’לטין 50-40 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת השמנת החמה על תערובת הג’לטין ומערבבים.
- מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.
- מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר.
- מגישים: מחלצים את הפנקוטה מהכלים, הופכים על צלחת ויוצקים רוטב תותים.
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: יוצקים חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
- יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומוסיפים שוקולד לבן שבור לקוביות וסוכר.
- בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל.
- מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מביאים לרתיחה (נזהרים שהתערובת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה. מוציאים את מקל הווניל.
- מחממים את תערובת הג’לטין 50-40 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת השמנת החמה על תערובת הג’לטין ומערבבים.
- מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.
- מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר.
- מגישים: מחלצים את הפנקוטה מהכלים, הופכים על צלחת ויוצקים רוטב תותים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן