בשם התפוחים השקופים – עוגת תפוחים ושטרויזל חגיגית
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3281.2 קק״ל 3281.2 קק״לפחמימות 540.7 גרם 540.7 גרםשומן 136.0 גרם 136.0 גרםנתרן 1246.5 מ״ג 1246.5 מ״גחלבון 53.1 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 8.8 גרםשומן רווי 53.4 גרם 53.4 גרםכולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 228.4 מ״ג 228.4 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 732.0 מ״ג 732.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3281
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3281.2 קק״ל 3281.2 קק״לפחמימות 540.7 גרם 540.7 גרםשומן 136.0 גרם 136.0 גרםנתרן 1246.5 מ״ג 1246.5 מ״גחלבון 53.1 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 8.8 גרםשומן רווי 53.4 גרם 53.4 גרםכולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״גסידן 228.4 מ״ג 228.4 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 732.0 מ״ג 732.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
אני חשה שעוגות תפוחים לא זוכות לכבוד המגיע להן. בכלל, חוץ משוקולד יש עוד מרכיב בעולם הזה שיש כל כך הרבה וריאציות שלו בקינוחים? עוגות בחושות, טארט טאטן, שטרודל, פאי תפוחים, עם קפה, עם הל, עם וניל, עם קינמון – כל כך הרבה גרסאות וכל כך הרבה שילובי טעמים. ועם יד על הלב, מישהו אי פעם סירב לעוגת תפוחים טובה?
אז דבש זה נחמד וגם תמרים זה מגניב, אבל בראש השנה תזכרו גם את התפוח הצנוע, זה שכבר הפך להיות שקוף בשבילנו כשאנחנו הולכים לירקן – כי הוא תמיד שם (אגב, באסה שהוא תמיד שם כי זה אומר שבקיץ אתם אוכלים תפוחים שחיכו לכם במקרר תעשייתי כמה חודשים טובים). ושתהיה לנו שנה מתוקה כמו פינק ליידי.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3281 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שטרויזל
-
5 כפות קמח לבן
-
1 כף סולתאפשר להחליף בכף קמח נוספת
-
4 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
40 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
עוגה
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
100 גרם חמאה רכה
-
2/3 כוס סוכר חום
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
1 כוס שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט קטניםחתוכים לקוביות (אין צורך לקלוף)
אופן הכנה
- מתחילים עם השטרויזל: מערבבים בקערה את כל חומרי השטרוזיל, למעט החמאה. מוסיפים את קוביות החמאה וממוללים אותה בידיים בתוך הקמח, עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ.
- מערבבים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
- מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה 6-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה שוב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה והחומרים היבשים מהקערה. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ומקפלים אותם בזהירות בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ומפזרים מעל את השטרויזל באופן אחיד.
- אופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (נסו למצוא מקום לנעוץ ללא תפוח).
אופן הכנה
- מתחילים עם השטרויזל: מערבבים בקערה את כל חומרי השטרוזיל, למעט החמאה. מוסיפים את קוביות החמאה וממוללים אותה בידיים בתוך הקמח, עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים במקרר עד השימוש.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ.
- מערבבים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
- מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה 6-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה שוב.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה והחומרים היבשים מהקערה. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ומקפלים אותם בזהירות בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ומפזרים מעל את השטרויזל באופן אחיד.
- אופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (נסו למצוא מקום לנעוץ ללא תפוח).