צלעות טלה על קרם חצילים
מתכון חגיגי ומרשים שמכינים מהר ובקלות. צלעות טלה עטופים בתערובת חרדל וקונפיטורה, אפויים בתנור, על מצע של קרם חציל קלוי פשוט נפלא
מתכון חגיגי ומרשים שמכינים מהר ובקלות. צלעות טלה עטופים בתערובת חרדל וקונפיטורה, אפויים בתנור, על מצע של קרם חציל קלוי פשוט נפלא
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.2 קק״ל 274.4 קק״לפחמימות 21.6 גרם 43.1 גרםשומן 5.8 גרם 11.6 גרםנתרן 872.3 מ״ג 1744.6 מ״גחלבון 2.9 גרם 5.7 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 15.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.1 מ״ג 54.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 511.4 מ״ג 1022.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 49 דק׳
-
קלוריות137
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.2 קק״ל 274.4 קק״לפחמימות 21.6 גרם 43.1 גרםשומן 5.8 גרם 11.6 גרםנתרן 872.3 מ״ג 1744.6 מ״גחלבון 2.9 גרם 5.7 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 15.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.1 מ״ג 54.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 511.4 מ״ג 1022.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 49 דק׳ | קלוריות 137 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל גדול
-
1 כף שמן זית
-
1 כף מיץ לימון
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשלא חובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
צלעות
-
4 שדרות צלעות טלהלבקש מהקצב להשאיר את הצלעות מחוברות רק בבשר ולא בעצם, יש לנקות את מרבית השומן מגב הצלעות
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1 כף ריבת משמש
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: עוטפים חציל ברדיד אלומיניום וקולים על להבת כיריים גלויה תוך הפיכה מצד לצד, עד שרך.
- מצננים כמה דקות. חוצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את הבשר למסננת.
- מסננים כמה דקות כדי להיפטר מהנוזלים.
- מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את שאר חומרי הקרם ומעבדים עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים. מחממים מעט לפני ההגשה.
- מכינים את הצלעות: מוציאים את הצלעות מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים חרדל וקונפיטורה בקערה ומורחים את הצלעות בתערובת. מניחים בתבנית.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
- חוצים כל זוג צלעות ומגישים על קרם חצילים.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: עוטפים חציל ברדיד אלומיניום וקולים על להבת כיריים גלויה תוך הפיכה מצד לצד, עד שרך.
- מצננים כמה דקות. חוצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את הבשר למסננת.
- מסננים כמה דקות כדי להיפטר מהנוזלים.
- מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את שאר חומרי הקרם ומעבדים עד לקבלת קרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים. מחממים מעט לפני ההגשה.
- מכינים את הצלעות: מוציאים את הצלעות מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים חרדל וקונפיטורה בקערה ומורחים את הצלעות בתערובת. מניחים בתבנית.
- אופים 25-20 דקות, עד הזהבה.
- חוצים כל זוג צלעות ומגישים על קרם חצילים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן