ארוחה טיל! קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות
מנת ילדים טעימה ומוצלחת של קציצות עוף בתוספת זוקיני שעושה אותן עוד יותר עסיסיות, ברוטב עגבניות קל ומהיר. מנה שכיף להגיש לצד אורז או פתיתים.
מנת ילדים טעימה ומוצלחת של קציצות עוף בתוספת זוקיני שעושה אותן עוד יותר עסיסיות, ברוטב עגבניות קל ומהיר. מנה שכיף להגיש לצד אורז או פתיתים.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 542.7 קק״ל 3256.4 קק״לפחמימות 11.4 גרם 68.1 גרםשומן 48.4 גרם 290.1 גרםנתרן 890.6 מ״ג 5343.8 מ״גחלבון 18.1 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 47.0 גרםכולסטרול 113.9 מ״ג 683.2 מ״גסידן 46.6 מ״ג 279.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 746.7 מ״ג 4480.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות543
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 542.7 קק״ל 3256.4 קק״לפחמימות 11.4 גרם 68.1 גרםשומן 48.4 גרם 290.1 גרםנתרן 890.6 מ״ג 5343.8 מ״גחלבון 18.1 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 7.8 גרם 47.0 גרםכולסטרול 113.9 מ״ג 683.2 מ״גסידן 46.6 מ״ג 279.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 746.7 מ״ג 4480.5 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 543 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם עוף טחוןרצוי פרגיות
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 בצל שאלוט קטן
-
1/3 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה M
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
טיגון
-
1 כוס שמן זית
רוטב
-
1קופסה או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כוס מיםמינרליים או מסוננים
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כפית גדושה סוכר לבן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: מגררים גס זוקיני וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק בצל שאלוט.
- מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: מגררים גס זוקיני וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק בצל שאלוט.
- מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
ממש טעים גם ללא הרוטב. הכנתי את הקציצות בגודל כדור פינג פונג והן נחטפו אחת אחרי השניה. תודה על מתכון קליל וטעים
חייבים לטגן קודם לפני הבישול ברוטב? אי אפשר ישר לשים ברוטב?
הי רחל. לא חובה לטגן אבל אם לא תטגני ו”תסגרי” את הקציצות טרם הבישול הן עלולות להתפרק לך בתבשיל.