עוגת תפוזים בחושה ב-20 דקות – קלאסית ומושלמת!
עוגת תפוזים בחושה היא אחת העוגות האהובות ביותר על כולם ובצדק. קבלו מתכון קליל להכנת עוגת תפוזים ב-20 דקות בלבד. עכשיו הסתיו יכול להגיע
עוגת תפוזים בחושה היא אחת העוגות האהובות ביותר על כולם ובצדק. קבלו מתכון קליל להכנת עוגת תפוזים ב-20 דקות בלבד. עכשיו הסתיו יכול להגיע
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4164.3 קק״ל 4164.3 קק״לפחמימות 492.4 גרם 492.4 גרםשומן 178.1 גרם 178.1 גרםנתרן 2291.5 מ״ג 2291.5 מ״גחלבון 57.7 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 330.0 מ״ג 330.0 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 671.1 מ״ג 671.1 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות4164
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4164.3 קק״ל 4164.3 קק״לפחמימות 492.4 גרם 492.4 גרםשומן 178.1 גרם 178.1 גרםנתרן 2291.5 מ״ג 2291.5 מ״גחלבון 57.7 גרם 57.7 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 330.0 מ״ג 330.0 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 671.1 מ״ג 671.1 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
עוגות בחושות הן הכי ביתיות והן פשוטות כל כך להכנה. אחת מהאהובות ביותר היא עוגת תפוזים בחושה. זאת עוגה שממלאת את הבית בריח תפוזי משגע והיא מושלמת ליד כוס תה. עוגת תפוזים בחושה תביא אליכם את החורף!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 4164 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 ביצים L
-
250גרם או 1 1/4 כוסות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
150גרם או 2/3 כוס שמן קנולה
-
200 גרם מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
זיגוג
-
100 גרם אבקת סוכר
-
20 מ"ל מיץ תפוזיםאו קצת יותר לפי הצורך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ומחית וניל.
- מזלפים בהדרגה תוך כדי טריפה שמן ומיץ תפוזים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים של קמח (אנחנו רוצים עוגת תפוזים בחושה מושלמת). נזהרים מערבוב יתר של הבלילה מה שיהפוך את העוגה לכבדה ודחוסה.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אתם מכינים את העוגה בתבנית אחת עגולה הוסיפו לזמן האפייה 15-20 דק’). מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים זיגוג עוגת תפוזים בחושה: בקערה קטנה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים כף אחר כף עד שמגיעים לסירופ סמיך.
- עם כף מזגגים את העוגה מצד לצד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבניות ומרפדים בנייר אפייה.
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר ומחית וניל.
- מזלפים בהדרגה תוך כדי טריפה שמן ומיץ תפוזים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים את החומרים היבשים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה ואין גושים של קמח (אנחנו רוצים עוגת תפוזים בחושה מושלמת). נזהרים מערבוב יתר של הבלילה מה שיהפוך את העוגה לכבדה ודחוסה.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אתם מכינים את העוגה בתבנית אחת עגולה הוסיפו לזמן האפייה 15-20 דק’). מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים זיגוג עוגת תפוזים בחושה: בקערה קטנה מניחים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים כף אחר כף עד שמגיעים לסירופ סמיך.
- עם כף מזגגים את העוגה מצד לצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
האם ניתן להמר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
כן, אפשר
העוגה יצאה ממש טעימה ,רכה ויפה
כיף לקרוא, דיאנה!