גספצ’ו אפונה עם מוס סלמון וקוביות סלק פריכות
אודי ואושר מקבלים השראה מהמטבח הספרדי ומכינים גספצ'ו אפונה - מרק קר שמוגש עם טוסט פריך ומוס סלמון. מנה מושלמת לימי הקיץ החמים
אודי ואושר מקבלים השראה מהמטבח הספרדי ומכינים גספצ'ו אפונה - מרק קר שמוגש עם טוסט פריך ומוס סלמון. מנה מושלמת לימי הקיץ החמים
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 307.9 קק״ל 1231.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.9 גרםשומן 24.7 גרם 98.7 גרםנתרן 1373.8 מ״ג 5495.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.8 גרםשומן רווי 12.2 גרם 49.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.8 מ״ג 147.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 307.3 מ״ג 1229.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות308
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 307.9 קק״ל 1231.4 קק״לפחמימות 12.7 גרם 50.9 גרםשומן 24.7 גרם 98.7 גרםנתרן 1373.8 מ״ג 5495.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.7 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.8 גרםשומן רווי 12.2 גרם 49.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.8 מ״ג 147.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 307.3 מ״ג 1229.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 308 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גספצ'ו
-
200 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1 שן שום
-
1 צרור עירית
-
1 כוס מי קרח
-
200 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מוס סלמון
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 קופסת שימורים סלמון בעישון חם
-
1 שן שום
-
1 כף חרדל גרגירים
-
1 כפית קליפת לימון
סלק
-
2 סלקים בינוניים
-
1 כף שמן זית
-
3 כפות רכז רימונים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הגספצ’ו: קוצצים דק את השום והעירית.
- מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים, חולטים את האפונה, השום והעירית במשך 30 שניות ומסננים. מעבירים את הירקות, מי הקרח והשמנת לבלנדר, מתבלים וטוחנים למרקם חלק. מקררים היטב.
- מכינים את המוס: במיקסר עם וו בלון או בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
- מפוררים את הסלמון לקערה נפרדת ומערבבים עם השום, החרדל והלימון. מקפלים עם הקצפת, מעבירים לשק זילוף ומקררים היטב.
- מכינים את הסלקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים וחותכים את הסלק לקוביות קטנות.
- מערבבים את הסלקים עם שמן הזית ורכז הרימונים, מתבלים ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם עד שקוביות הסלק פריכות.
- בעזרת שקית זילוף, מזלפים על כל צנים את מוס הסלמון. יוצקים לצלחת הגשה את הגספצ’ו, מפזרים את קוביות הסלק, מקשטים בעלי הפטרוזיליה ומזלפים את שמן הזית.
אופן הכנה
- מכינים את הגספצ’ו: קוצצים דק את השום והעירית.
- מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים, חולטים את האפונה, השום והעירית במשך 30 שניות ומסננים. מעבירים את הירקות, מי הקרח והשמנת לבלנדר, מתבלים וטוחנים למרקם חלק. מקררים היטב.
- מכינים את המוס: במיקסר עם וו בלון או בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
- מפוררים את הסלמון לקערה נפרדת ומערבבים עם השום, החרדל והלימון. מקפלים עם הקצפת, מעבירים לשק זילוף ומקררים היטב.
- מכינים את הסלקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים וחותכים את הסלק לקוביות קטנות.
- מערבבים את הסלקים עם שמן הזית ורכז הרימונים, מתבלים ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם עד שקוביות הסלק פריכות.
- בעזרת שקית זילוף, מזלפים על כל צנים את מוס הסלמון. יוצקים לצלחת הגשה את הגספצ’ו, מפזרים את קוביות הסלק, מקשטים בעלי הפטרוזיליה ומזלפים את שמן הזית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן