קבב דג עסיסי על מצע צ’אטני פלפלים מתוק-חריף
שי לי ליפא במתכון מבריק של קבב דג עסיסי על מצע צ'אטני פלפלים הודי, בטעמים מתוקים-חריפים. מנה לא רק טעימה אלא גם צבעונית, מעניינת וחגיגית
שי לי ליפא במתכון מבריק של קבב דג עסיסי על מצע צ'אטני פלפלים הודי, בטעמים מתוקים-חריפים. מנה לא רק טעימה אלא גם צבעונית, מעניינת וחגיגית
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.5 קק״ל 1029.9 קק״לפחמימות 16.9 גרם 67.6 גרםשומן 3.5 גרם 14.2 גרםנתרן 748.5 מ״ג 2994.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 66.0 מ״ג 263.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 1122.1 מ״ג 4488.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.5 קק״ל 1029.9 קק״לפחמימות 16.9 גרם 67.6 גרםשומן 3.5 גרם 14.2 גרםנתרן 748.5 מ״ג 2994.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.0 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 66.0 מ״ג 263.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 1122.1 מ״ג 4488.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 258 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'אטני פלפלים
-
3 פלפלים אדומים גדולים
-
3 שיני שום
-
1/2 פלפל ירוק בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כוס חומץ 5%
-
1/4 כוס סוכר חום
קבב דג
טיגון
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הצ’אטני: חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים גס את השום, מגררים
את הג’ינג’ר וקוצצים דק את הפלפל הירוק. - מבשלים את כל מרכיבי הצ’אטני בסיר קטן על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כחצי שעה ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והפלפלים רכים.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- מכינים את הקבבים: קוצצים את הדג בסכין חד לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה.
- קוצצים דק את הבצל, הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב ומערבבים.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות.
- מחממים פלטת גריל חשמלית או מחבת פסים על אש בינונית. משמנים בתרסיס שמן ומטגנים את הקבבים 3-2 דקות מכל צד, עד שהקבבים מוכנים.
- מגישים עם הצ’אטני.
אופן הכנה
- מכינים את הצ’אטני: חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים גס את השום, מגררים
את הג’ינג’ר וקוצצים דק את הפלפל הירוק. - מבשלים את כל מרכיבי הצ’אטני בסיר קטן על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כחצי שעה ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והפלפלים רכים.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
- מכינים את הקבבים: קוצצים את הדג בסכין חד לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה.
- קוצצים דק את הבצל, הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב ומערבבים.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות.
- מחממים פלטת גריל חשמלית או מחבת פסים על אש בינונית. משמנים בתרסיס שמן ומטגנים את הקבבים 3-2 דקות מכל צד, עד שהקבבים מוכנים.
- מגישים עם הצ’אטני.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן