שילוב מושלם – עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד
- שרית נובק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 106.6 קק״ל 3196.6 קק״לפחמימות 15.5 גרם 466.3 גרםשומן 5.3 גרם 158.4 גרםנתרן 79.7 מ״ג 2390.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 62.8 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 67.2 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 547.2 מ״גסידן 9.8 מ״ג 293.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 43.7 מ״ג 1310.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות107
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 106.6 קק״ל 3196.6 קק״לפחמימות 15.5 גרם 466.3 גרםשומן 5.3 גרם 158.4 גרםנתרן 79.7 מ״ג 2390.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 62.8 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 2.2 גרם 67.2 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 547.2 מ״גסידן 9.8 מ״ג 293.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 43.7 מ״ג 1310.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.0 מ״גסגור
עוגיות במבה. ככה קוראים להן אצלנו.
לא אשכח לעולם את הפעם הראשונה שטעמתי חמאת בוטנים. הייתי המומה.
זה הרגיש לי כמו למרוח במבה על לחם.
זה היה מוזר. מוזר וטעים.
התאהבתי.
היום – ממרח הבמבה הזה נכנס לי במטבח בכל מקום אפשרי – בבישול, בסלטים, בשייקים, וברור שגם בקינוחים.
עוגות, עוגיות, בשילוב ריבה או פירות או בשילוב שוקולד. הכל הולך!
והעוגיות האלה – כל כך פשוטות להכנה, רק לערבב הכל, לכדרר ולשלוח לתנור. ואז לנעוץ בכל אחת כדור שוקולד ולראות איך היא נסדקת. תענוג.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 107 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1 ביצה L
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 חבילה פניני שוקולד (מיני קליק)
ציפוי
-
25 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר חמאה, חמאת בוטנים, סוכר לבן וסוכר חום. מעבדים כ-2-3 דקות עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצה ומערבלים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה ומלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק.
- לוקחים בכל פעם כמות של כף מהתערובת ומגלגלים לכדור.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמור על רווחים גדולים, העוגיות לא משתטחות באפיה).
- מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהתחתית מתחילה להזהיב (בתום האפייה העוגיות עדיין קצת רכות והן מתייצבות אחרי קירור).
- מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור, לוחצים למרכז כל עוגייה קליק. מניחים לצינון מלא.
- לקישוט: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה. מזלפים מעל העוגיות וממתינים להתקשות של השוקולד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר חמאה, חמאת בוטנים, סוכר לבן וסוכר חום. מעבדים כ-2-3 דקות עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים ביצה ומערבלים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה ומלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק.
- לוקחים בכל פעם כמות של כף מהתערובת ומגלגלים לכדור.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמור על רווחים גדולים, העוגיות לא משתטחות באפיה).
- מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהתחתית מתחילה להזהיב (בתום האפייה העוגיות עדיין קצת רכות והן מתייצבות אחרי קירור).
- מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור, לוחצים למרכז כל עוגייה קליק. מניחים לצינון מלא.
- לקישוט: ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפולסים. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה. מזלפים מעל העוגיות וממתינים להתקשות של השוקולד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
וואו הכנתי יצא מושלם!!! המרתי את זה למתכון פרווה (השגתי קליק פרווה) וזה נחטף בטירוף
נהדר!!! איזה כיף לשמוע!
אפשר להמיר את החמאה לשמן??
היי, חמאה רכה לא ניתן להמיר בשמן, אפשר להמיר במחמאה. בהצלחה!
ברגע זה אני עומדת להכין את העוגיות אצלם ואשלח תמונה אוהבת לחדש כל שבוע עוגיות מעניינות ?
איזה כיף לנו! מחכים לתמונה (: