מה מכינים לארוחת השבת? אסאדו ביין לבן
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1129.0 קק״ל 4516.0 קק״לפחמימות 41.1 גרם 164.6 גרםשומן 60.7 גרם 242.8 גרםנתרן 2866.0 מ״ג 11464.0 מ״גחלבון 78.4 גרם 313.6 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.8 גרםשומן רווי 14.6 גרם 58.2 גרםכולסטרול 266.5 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.5 מ״גברזל 13.9 מ״ג 55.4 מ״גאשלגן 2194.8 מ״ג 8779.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1129
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1129.0 קק״ל 4516.0 קק״לפחמימות 41.1 גרם 164.6 גרםשומן 60.7 גרם 242.8 גרםנתרן 2866.0 מ״ג 11464.0 מ״גחלבון 78.4 גרם 313.6 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.8 גרםשומן רווי 14.6 גרם 58.2 גרםכולסטרול 266.5 מ״ג 1066.0 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.5 מ״גברזל 13.9 מ״ג 55.4 מ״גאשלגן 2194.8 מ״ג 8779.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לפעמים אני לא מתכננת מראש מה אכין לסוף השבוע ובעודי משוטטת בסופר מנסה להחליט על המקום מה אכין לפי ההיצע שעל המדפים. נכון, זה לא מאוד מומלץ וכדאי לבוא לסופר עם רשימה מסודרת כדי להימנע מקניות מיותרות, אבל לפעמים כיף לי לשחק את משחק האלתורים. במחלקת הבשר ביקשתי משמעון הקצב משהו מעניין לתבשיל ארוך – והוא הציע לי אסאדו, שזו בעצם שפונדרה על העצם.
מיד התחלתי להריץ בראש מתכונים, רפרפתי בראש על כל מה שיש לי בבית כמו ונזכרתי שיש לי גזרים וכרשה שרציתי להכין איתם פשטידה. עברתי במחלקת המשקאות ולקחתי יין לבן ועד שהגעתי הביתה כבר ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין ואיך. התבשיל יצא בדיוק כמו שדמיינתי, משביע ובשרי מצד אחד אבל קליל ולא מכביד מצד שני, בזכות הבחירה בירקות קלים יותר וביין לבן.
תבשיל מושלם בדיוק לימים האלו, שמתקרר בערבים אבל עדיין לא קפוא מדי.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1129 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים מחבת סוטאז’ שמתאימה גם לתנור (אם אין לכם - ראו הערות).
- ממליחים את קוביות הבשר מכל הכיוונים.
- מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הבשר כמה דקות מכל צד עד שהוא משחים. אם אין מקום לכל הבשר בשכבה אחידה מטנגים בסבבים (שימו לב שלקוביות יש יותר משתי פאות ויש לטגן מכל הכיוונים).
- מניחים את קוביות הבשר המטוגנות בתבנית קטנה עם שוליים (ולא על צלחת, הן יגירו נוזלים ואנחנו צריכים אותם לאח”כ).
- אם צריך - מוסיפים עוד מעט שמן זית לסיר. מוסיפים את הגזרים, הכרשה והבצלים ומטגנים עם קורט מלח כמה דקות עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים מעט יין לבן לסיר, ומגרדים בעזרת כף עץ את תחתית המחבת ומשחררים חתיכות שנדבקו.
- מסדרים מעל הירקות את חתיכות הבשר המטוגנות ומוזגים למחבת את כל המיצים שהצטברו בתבנית. מפזרים את שיני השום וענפי התימין בסיר ומכסים ביין הלבן שנותר.
- ממליחים, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה, ומבשלים 20-30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור לכשעתיים, עד שהבשר מתרכך.
אופן הכנה
- מחממים מחבת סוטאז’ שמתאימה גם לתנור (אם אין לכם - ראו הערות).
- ממליחים את קוביות הבשר מכל הכיוונים.
- מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הבשר כמה דקות מכל צד עד שהוא משחים. אם אין מקום לכל הבשר בשכבה אחידה מטנגים בסבבים (שימו לב שלקוביות יש יותר משתי פאות ויש לטגן מכל הכיוונים).
- מניחים את קוביות הבשר המטוגנות בתבנית קטנה עם שוליים (ולא על צלחת, הן יגירו נוזלים ואנחנו צריכים אותם לאח”כ).
- אם צריך - מוסיפים עוד מעט שמן זית לסיר. מוסיפים את הגזרים, הכרשה והבצלים ומטגנים עם קורט מלח כמה דקות עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים מעט יין לבן לסיר, ומגרדים בעזרת כף עץ את תחתית המחבת ומשחררים חתיכות שנדבקו.
- מסדרים מעל הירקות את חתיכות הבשר המטוגנות ומוזגים למחבת את כל המיצים שהצטברו בתבנית. מפזרים את שיני השום וענפי התימין בסיר ומכסים ביין הלבן שנותר.
- ממליחים, מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה, ומבשלים 20-30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור לכשעתיים, עד שהבשר מתרכך.
הערות
- מחבת סוטאז' היא מחבת בעלת שוליים גבוהים ומכסה. אם אין לכם כזו, אפשר לעשות את הטיגונים במחבת רגילה, להעביר הכל לתבנית רגילה, לכסות היטב בניילון נצמד ולאפות כרגיל
- זמן ההכנה של הבשר יכול להשתנות. כדאי לבדוק אותו אחרי שעתיים, ובמידה והוא לא רך מספיק - לאפות אותו עוד חצי שעה-שעה
- נתח אסאדו יכול להיות שומני מאוד, זה משתנה בהיצע אצל הקצב. עדיף לקנות נתח אסאדו עם פחות שומן (בקשו מהקצב), ואם אין - בקשו ממנו לנקות אותו עבורכם. במידה וקניתם נתח שומני - צפו לפחת גבוה
הערות
- מחבת סוטאז' היא מחבת בעלת שוליים גבוהים ומכסה. אם אין לכם כזו, אפשר לעשות את הטיגונים במחבת רגילה, להעביר הכל לתבנית רגילה, לכסות היטב בניילון נצמד ולאפות כרגיל
- זמן ההכנה של הבשר יכול להשתנות. כדאי לבדוק אותו אחרי שעתיים, ובמידה והוא לא רך מספיק - לאפות אותו עוד חצי שעה-שעה
- נתח אסאדו יכול להיות שומני מאוד, זה משתנה בהיצע אצל הקצב. עדיף לקנות נתח אסאדו עם פחות שומן (בקשו מהקצב), ואם אין - בקשו ממנו לנקות אותו עבורכם. במידה וקניתם נתח שומני - צפו לפחת גבוה