קציצות דגים ברוטב עגבניות לארוחת שישי
השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 342.2 קק״ל 1368.8 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.6 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 1183.6 מ״ג 4734.5 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.8 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 127.6 מ״ג 510.4 מ״גסידן 148.6 מ״ג 594.5 מ״גברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 1822.2 מ״ג 7289.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות342
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 342.2 קק״ל 1368.8 קק״לפחמימות 28.4 גרם 113.6 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 1183.6 מ״ג 4734.5 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.8 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 127.6 מ״ג 510.4 מ״גסידן 148.6 מ״ג 594.5 מ״גברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 1822.2 מ״ג 7289.0 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 342 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
6 כפות רסק עגבניות
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 כפית אריסה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס מים רותחים
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
- בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
- מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
- מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
- קולפים וקוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה או סוטאז’ ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
- יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
- מגישים עם לחם או חלה טרייה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
- בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
- מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
- מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
- קולפים וקוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה או סוטאז’ ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
- יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
- מגישים עם לחם או חלה טרייה.
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לא הבנתי כמה קציצות למנה, צריכה לבשל קציצות דגים ל-20 איש, כמה דג טחון צריכה להשתמש. לפי איזה יחס
כדאי להכפיל את המתכון בשניים.
בטוח שיש שמיר בקציצות? אני אוכלת את המנה הזאת הרבה במסעדה ולא זכור לי טעם של שמיר..ואני ממש רוצה להכין את הקציצות..
ממש לא חייבים, אפשר להחליף בכל עשב תבלין אחר שאוהבים – כוסברה, פטרוזיליה וכן הלאה.