פרלינה – ממרח ביתי וממכר של אגוזי לוז מקורמלים
- אוהד חורי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1127.2 קק״ל 4508.9 קק״לפחמימות 96.4 גרם 385.6 גרםשומן 76.0 גרם 304.0 גרםנתרן 388.6 מ״ג 1554.3 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 143.9 מ״ג 575.5 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 853.6 מ״ג 3414.4 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1127
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1127.2 קק״ל 4508.9 קק״לפחמימות 96.4 גרם 385.6 גרםשומן 76.0 גרם 304.0 גרםנתרן 388.6 מ״ג 1554.3 מ״גחלבון 18.6 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 20.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 143.9 מ״ג 575.5 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 853.6 מ״ג 3414.4 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״גסגור
אגוזים, עבורי, הם שלוחה ישירה של אדמה.
הצבע, המרקם והשמנים עמוסי הטעם, כל אלו הם תמצית של אדמה בניחוחות עמוקים ויחודיים מאגוז לאגוז. אני אוהב לשחק איתם באפייה ומתייחס אליהם לרוב כאלמנט “חם” כשאני חושב על המנה אותה אני מכין בזכות העומק שלהם.
חום עוזר לפתוח את הטעמים ולשחרר מעט את השמנים הטבעיים שבאגוז, מה שתורם מאוד להעצמת הטעם הטבעי שבו (ניסיתם פעם לאכול בוטן לא קלוי? אין כמעט קשר בינו לבין הבוטנים שאנו רגילים לצרוך ביום יום שלנו).
אגוזים מוסיפים מרקם נפלא לכל מנה, לפעמים כזה שמשלים את המנה ולפעמים כזה שמוסיף קונטרסט למרקם החלק של המנה עצמה (השילוב הקלאסי, קינוחי שוקולד).
ממרח פרלינה הוא ממרח קלאסי שמכיל ארבעה מרכיבים בלבד: אגוזי לוז, מים, סוכר ומלח. השילוב של הארבעה עם שלבי ההכנה יוצר ממרח שהוא לא פחות ממושלם בטעם אגוזי עמוק עם מתיקות, מרירות עדינה של קרמל ונגיעות קלות של מלח שמדגיש עוד יותר את הטעמים. אני מוסיף קצת תמצית וניל אמיתית בעת ההכנה כדי להוסיף מימד נוסף של טעם וניחוח עדין אך בהחלט לא מחייב.
כפית אחת בפה, לעצום עיניים ולהרגיש את השמש מלטפת את האדמה מבפנים.
קדימה, למה אתם מחכים?
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1127 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
70 גרם מים
-
350 גרם סוכר לבן
-
500 גרם אגוזי לוזטבעיים, רצוי קלופים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניללא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 150 מעלות.
- קולים את אגוזי הלוז במשך 10 דקות.
- במידה ואלו אגוזים עם קליפה, מסירים את הקליפה ע”י שפשוף בין שתי פיסות בד.
- מבשלים בקלחת מים וסוכר לסירופ, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות נוספות על להבה בינונית.
- מוסיפים את אגוזי הלוז החמימים והקלופים ומערבבים באיטיות תוך כדי הבישול עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בסוכר גבישי.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ולערבב עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בקרמל ואין יותר גבישי סוכר. מערבבים כל הזמן.
- מעבירים למגש משומן עם משטח סיליקון ומצננים.
- שוברים את האגוזים המקורמלים לפיסות קטנות ומעבירים למעבד מזון חזק.
- מוסיפים את המלח ותמצית הוניל וטוחנים היטב עד לקבלת מחית (8-10 דקות במעבד מזון). תחילה יתקבלו פירורים שיהפכו לבצק, ולבסוף השמנים ישתחררו ויעזרו ביצירת מסה יותר דלילה וקרמית. מעבדים כל הזמן בסבלנות.
- מעבירים לצנצנות לאחסון ושומרים בטמפרטורת החדר.
- הכי יפה להביא צנצנת כזו לכל מי שאוהבים, גם בחג, עם או בלי סופגניות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 150 מעלות.
- קולים את אגוזי הלוז במשך 10 דקות.
- במידה ואלו אגוזים עם קליפה, מסירים את הקליפה ע”י שפשוף בין שתי פיסות בד.
- מבשלים בקלחת מים וסוכר לסירופ, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות נוספות על להבה בינונית.
- מוסיפים את אגוזי הלוז החמימים והקלופים ומערבבים באיטיות תוך כדי הבישול עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בסוכר גבישי.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ולערבב עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בקרמל ואין יותר גבישי סוכר. מערבבים כל הזמן.
- מעבירים למגש משומן עם משטח סיליקון ומצננים.
- שוברים את האגוזים המקורמלים לפיסות קטנות ומעבירים למעבד מזון חזק.
- מוסיפים את המלח ותמצית הוניל וטוחנים היטב עד לקבלת מחית (8-10 דקות במעבד מזון). תחילה יתקבלו פירורים שיהפכו לבצק, ולבסוף השמנים ישתחררו ויעזרו ביצירת מסה יותר דלילה וקרמית. מעבדים כל הזמן בסבלנות.
- מעבירים לצנצנות לאחסון ושומרים בטמפרטורת החדר.
- הכי יפה להביא צנצנת כזו לכל מי שאוהבים, גם בחג, עם או בלי סופגניות.
הערות
- חשוב להשתמש באגוזים טריים עד כמה שאפשר ולא כאלו שעמדו הרבה זמן בחנות. אגוזים ישנים יכילו שמן שעלול להתעפש ולהיות בעל ריח וטעם לא נעימים שיבלוט מאוד בממרח. מומלץ לטעום אגוז או שניים לפני הכנת הממרח
- חשוב שהאגוזים יהיו חמימים כשמוסיפים אותם לסירופ הסוכר כדי לא להוריד את הטמפרטורה בבת אחת
- כל אוהבי האגוזים המסוכרים, ניתן לעצור אחרי השלב בו האגוזים עטופים בסוכר גבישי ומיד להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולתת לאגוזים להתקרר. אני מכין כך תערובות של אגוזים קלויים (פקאן, מלך, פיסטוקים, שקדים ובוטנים) ואז שומר בצנצנת סגורה היטב. חטיף ממכר ומתנה נפלאה
- ניתן להוסיף את הפרלינה לקרם פטיסייר וליצור מסה שניתנת לזילוף בכל קינוח שמשתמשים בו בקרם פטיסייר רגיל
- אני אוהב להוסיף מעט פרלינה עם כפית לבלילה של בראוניז, לפני האפייה. כאשר הבלילה כבר בתבנית אני מוסיף עם כפית תלוליות פרלינה קטנות ומערבב מעט. הממרח מוסיף טעם נפלא לבראוניז וגם מרקם מתפצפץ קלות
- המלח הוא קריטי – לא לוותר! אני מוסיף לפעמים 3/4 כפית מלח ולא 1/2 כדי לחדד עוד יותר את טעמי הפרלינה וכן לתת נגיעה של מליחות. שימוש ב-1/2 כפית ידגיש ויחדד את הטעמים הטבעיים
- בזמן טחינת המסה ניתן להוסיף 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות. החמאה תעשיר את המרקם ותתרום לעומק, אך תהפוך את המסה לחלבית ובמקרה כזה יש לשמור אותה במקרר
הערות
- חשוב להשתמש באגוזים טריים עד כמה שאפשר ולא כאלו שעמדו הרבה זמן בחנות. אגוזים ישנים יכילו שמן שעלול להתעפש ולהיות בעל ריח וטעם לא נעימים שיבלוט מאוד בממרח. מומלץ לטעום אגוז או שניים לפני הכנת הממרח
- חשוב שהאגוזים יהיו חמימים כשמוסיפים אותם לסירופ הסוכר כדי לא להוריד את הטמפרטורה בבת אחת
- כל אוהבי האגוזים המסוכרים, ניתן לעצור אחרי השלב בו האגוזים עטופים בסוכר גבישי ומיד להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולתת לאגוזים להתקרר. אני מכין כך תערובות של אגוזים קלויים (פקאן, מלך, פיסטוקים, שקדים ובוטנים) ואז שומר בצנצנת סגורה היטב. חטיף ממכר ומתנה נפלאה
- ניתן להוסיף את הפרלינה לקרם פטיסייר וליצור מסה שניתנת לזילוף בכל קינוח שמשתמשים בו בקרם פטיסייר רגיל
- אני אוהב להוסיף מעט פרלינה עם כפית לבלילה של בראוניז, לפני האפייה. כאשר הבלילה כבר בתבנית אני מוסיף עם כפית תלוליות פרלינה קטנות ומערבב מעט. הממרח מוסיף טעם נפלא לבראוניז וגם מרקם מתפצפץ קלות
- המלח הוא קריטי – לא לוותר! אני מוסיף לפעמים 3/4 כפית מלח ולא 1/2 כדי לחדד עוד יותר את טעמי הפרלינה וכן לתת נגיעה של מליחות. שימוש ב-1/2 כפית ידגיש ויחדד את הטעמים הטבעיים
- בזמן טחינת המסה ניתן להוסיף 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות. החמאה תעשיר את המרקם ותתרום לעומק, אך תהפוך את המסה לחלבית ובמקרה כזה יש לשמור אותה במקרר
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
היי, האם ניתן לסנן לאחר הבישול עם הסוכר לקבלת תמצית אגוזי לוז?
לא ניתן לקבל תמצית לאחר הבישול עם הסוכר.
היי, לכמה זמן הממרח יכול להחזיק (לא במקרר)?
אם הממרח נשמר בכלי אטום ובמקום קריר, יבש ומוצל, הוא יכול להשמר גם למשך זמן ארוך (כשבועיים) ואף יותר.
אצלי נשמר כבר שנה והמחית עדיין מעולה!! במקרר מהרגע שהכנתי.
היי מאיה, מעולה!
יש אפשרות להחליף את האגוזים בפיסטוק?