עוגת מוס שוקולד בעשר דקות
מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
מכורים לשוקולד? אלון שבו וקרין גורן מכינים עוגת מוס שוקולד בעשר דקות. עוגת שוקולד עשירה ומרשימה במינימום עבודה ומאמץ, עם תחתית פריכה של שבבי וופל
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5626.1 קק״ל 5626.1 קק״לפחמימות 255.4 גרם 255.4 גרםשומן 479.1 גרם 479.1 גרםנתרן 292.7 מ״ג 292.7 מ״גחלבון 39.4 גרם 39.4 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 18.3 גרםשומן רווי 238.3 גרם 238.3 גרםכולסטרול 1108.3 מ״ג 1108.3 מ״גסידן 767.1 מ״ג 767.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 2153.4 מ״ג 2153.4 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5626
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5626.1 קק״ל 5626.1 קק״לפחמימות 255.4 גרם 255.4 גרםשומן 479.1 גרם 479.1 גרםנתרן 292.7 מ״ג 292.7 מ״גחלבון 39.4 גרם 39.4 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 18.3 גרםשומן רווי 238.3 גרם 238.3 גרםכולסטרול 1108.3 מ״ג 1108.3 מ״גסידן 767.1 מ״ג 767.1 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 2153.4 מ״ג 2153.4 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5626 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית קראנצ׳ שוקולד
-
60 גרם מטבעות שוקולד חלבבמטבעות
-
40 גרם חמאה
-
50גרם או 4 כפות ממרח קקאו אגוזי לוז
-
35גרם או 1/2 כוס פייטה
מוס שוקולד
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%לגנאש
-
250 גרם מטבעות שוקולד מריר
-
375 מ"ל שמנת מתוקה 38%להקצפה
קישוט
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
- מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
- מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
- מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה.
- מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
- מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
- מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
- יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את תחתית קראנצ׳ השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים).
- מוסיפים את המחית ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפייטה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתחתית הרינג בעזרת כף (מצמידים היטב בתחתית בחיבור בין הבסיס לשוליים).
- מכניסים למקפיא למשך 5 דקות (עד שהקראנצ׳ מתייצב).
- מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת מתוקה.
- מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה (375 גרם) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס.
- מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית (על ידי חימום דפנות התבנית בזהירות רבה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים).
- מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מקשטים את העוגה בזילופי קצפת, פירות טריים, חטיף כדורי שוקולד.
- יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.
הערות
- לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד
הערות
- לקישוט ניתן להשתמש בפירות טריים, נשיקות מרנג או בחטיפי שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (30)
שמתי פטיבר עם שמן קוקוס וחמאת בוטנים יצא 10. שמתי פודיג שוקולד פרווה עם קצפת צמחית. בלי גנאש יצא מאוד טעים.