טעם של ילדות – משה בתיבה צמחוני (מהיר, קל ועצבני!)
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1268.4 קק״ל 5073.8 קק״לפחמימות 123.1 גרם 492.5 גרםשומן 74.8 גרם 299.1 גרםנתרן 446.6 מ״ג 1786.5 מ״גחלבון 24.1 גרם 96.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 33.0 גרם 132.0 גרםכולסטרול 89.1 מ״ג 356.2 מ״גסידן 154.0 מ״ג 615.9 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 632.3 מ״ג 2529.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1268
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1268.4 קק״ל 5073.8 קק״לפחמימות 123.1 גרם 492.5 גרםשומן 74.8 גרם 299.1 גרםנתרן 446.6 מ״ג 1786.5 מ״גחלבון 24.1 גרם 96.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 33.0 גרם 132.0 גרםכולסטרול 89.1 מ״ג 356.2 מ״גסידן 154.0 מ״ג 615.9 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 632.3 מ״ג 2529.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1268 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
230 גרם ערמונים בוואקום
-
5 כפות שמן זית
-
2 כרישות בינונייםקצוצות דק
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף נענעקצוצה
-
1.02 כפות רסק עגבניות
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
60 גרם גבינת צ’דר כתוםאו גבינת קשקבל/גאודה
-
70 גרם פירורי לחם
-
1 חבילה בצק עלים
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- טוחנים דק 200 גרם ערמונים בוואקום במעבד מזון.
- מחממים שתי כפות משמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה עם המלח כרבע שעה עד שהכרישה מזהיבה, מעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת, קוצצים את יתרת הערמונים (30 גרם) ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות וחרדל. מערבבים ומבשלים יחד עוד כדקה.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערה עם הערמונים הטחונים, מוסיפים את הגבינה ופירורי הלחם מערבבים היטב לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- פותחים את בצק העלים על משטח מקומח קלות וחותכים לרצועה באורך של 40 ס”מ וברוחב של 15 ס”מ.
- מעבירים מתערובת הערמונים לאורך מרכז הבצק ומקפלים את הבצק לרוחבו מעל המילוי. מצמידים את השוליים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג (יש להצמיד היטב כדי שהמילוי לא ייצא באפייה).
- חותכים את גליל הבצק הממולא שנוצר ל-8 חתיכות שוות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, צובעים בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב-כהה יפה.
- מצננים מעט לפני ההגשה.
נהניתם? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איך יצא!
אופן הכנה
- טוחנים דק 200 גרם ערמונים בוואקום במעבד מזון.
- מחממים שתי כפות משמן הזית במחבת ומטגנים את הכרישה עם המלח כרבע שעה עד שהכרישה מזהיבה, מעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת, קוצצים את יתרת הערמונים (30 גרם) ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום, פטרוזיליה, רסק עגבניות וחרדל. מערבבים ומבשלים יחד עוד כדקה.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את תכולת המחבת לקערה עם הערמונים הטחונים, מוסיפים את הגבינה ופירורי הלחם מערבבים היטב לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- פותחים את בצק העלים על משטח מקומח קלות וחותכים לרצועה באורך של 40 ס”מ וברוחב של 15 ס”מ.
- מעבירים מתערובת הערמונים לאורך מרכז הבצק ומקפלים את הבצק לרוחבו מעל המילוי. מצמידים את השוליים בעזרת האצבעות או בעזרת מזלג (יש להצמיד היטב כדי שהמילוי לא ייצא באפייה).
- חותכים את גליל הבצק הממולא שנוצר ל-8 חתיכות שוות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, צובעים בביצה הטרופה ואופים 25-30 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב-כהה יפה.
- מצננים מעט לפני ההגשה.
נהניתם? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איך יצא!
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מצאתי את המתכון ואהבתי את השילוב אבל במצרכים רשום נענע ולהוסיף פטרטזיליה ודברים כאחה הורסים. חבל
הי דר, אתה לא חייב להוסיף דרים שאתה לא אוהב.
חסר בהוראות מה לעשות עם הביצה הטרופה, לא?
נכון. סליחה ותודה על ההערה. יש לצבוע את הבצק בביצה הטרופה לאחר שחותכים אותו ומניחים בתבנית (לפני האפייה). הוספנו גם באופן ההכנה. תודה רבה ובהצלחה!
עשיתי אותו דבר לפי המתכון ורק הוספתי חצי חבילה פטריות יצא מושלםםםם!!!! תודה על המתכון!!!
עינת! את נהדרת!
אין כמו לאלתר ולהצליח.
שמחנו ובואי שוב!