רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״לפחמימות 31.4 גרם 125.6 גרםשומן 19.1 גרם 76.3 גרםנתרן 1430.8 מ״ג 5723.0 מ״גחלבון 54.1 גרם 216.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״גסידן 105.7 מ״ג 422.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.5 מ״גאשלגן 1143.4 מ״ג 4573.4 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות526
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״לפחמימות 31.4 גרם 125.6 גרםשומן 19.1 גרם 76.3 גרםנתרן 1430.8 מ״ג 5723.0 מ״גחלבון 54.1 גרם 216.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרםכולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״גסידן 105.7 מ״ג 422.7 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.5 מ״גאשלגן 1143.4 מ״ג 4573.4 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״גסגור
כבר שנים, שבכל פעם מחדש כשאני מעלה תמונה של אושפלוב ברשתות החברתיות, מגיעות אלי המון שאלות של סקרנים “איך עשית את זה?”
תמיד כשאני מתאר את אופן ההכנה, 70% מהאנשים מגיבים ברתיעה, מסובך להם, ובצדק.
מנת האושפלוב הבוכרית הצליחה להעמיד רף קושי גבוה בגלל מורכבותה.
הבישול של האושפלוב מתבצע בצורה של שכבות שמצריך להכיר היטב את הטכניקה, אופן התיבול המיוחד, כמות השומן הנחוצה, צורת החיתוך ובעיקר ההפרדה של השכבות ואופן הגשתו.
חשבתי וחשבתי וניסיתי להבין איך אפשר ליהנות ממנת אושפלוב טובה מבלי להסתבך עם הטכניקה המורכבת שבהכנתו כך שכך אחד יוכל להכין בבית.
כיאה למתכונים המפורסמים בעולם, שנולדו בטעות, או במקרה שלי מתוך מחשבה של איך לפשט נולד לו מתכון לאושפלוב מהיר! אותם הטעמים, מעט שמן, עם עוף וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. האושפלוב המהיר מעט “מעורבב” יותר במתכון הזה אבל אני נשבע – זה יוצא מושלם! אם במקרה יש לידכם סבתא בוכרית היא כנראה תרים גבה, ותטען שאושפלוב זה לא, אבל בואו נעשה ניסוי – תכינו את המנה ואל תספרו לסבתא, תנו לה לטעום ויש לי הרגשה שנצליח להפתיע אותה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 526 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ירכי עוף עם עור בינוניותאו כרעיים/ שוקיים/ פרגיות
-
2 גזרים בינונייםמקולפים וחתוכים לגפרורים (או מגוררים)
-
2 כוסות אורז עגולשטוף
-
1 בצל בינונימקולף וקצוץ דק
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כף זרעי כמון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה3 כפות שמן זית
-
3 כוסות מים חמים
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, על נייר אפייה, או שאפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
- מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים.
- מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.
- יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה.
- מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, על נייר אפייה, או שאפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
- מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים.
- מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.
- יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה.
- מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318