פסטה מיטבולס – פסטה עם קציצות ברוטב עגבניות בסיר אחד
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1112.7 קק״ל 4450.6 קק״לפחמימות 108.4 גרם 433.7 גרםשומן 51.3 גרם 205.4 גרםנתרן 1041.2 מ״ג 4164.8 מ״גחלבון 50.9 גרם 203.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.0 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 467.8 מ״ג 1871.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 33.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1113
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1112.7 קק״ל 4450.6 קק״לפחמימות 108.4 גרם 433.7 גרםשומן 51.3 גרם 205.4 גרםנתרן 1041.2 מ״ג 4164.8 מ״גחלבון 50.9 גרם 203.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.0 גרםכולסטרול 187.6 מ״ג 750.4 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.7 מ״גאשלגן 467.8 מ״ג 1871.1 מ״גאבץ 8.4 מ״ג 33.7 מ״גסגור
מנה מושלמת לילדים וגם למבוגרים.
היא ממש פשוטה להכנה, מורכבת ממעט מרכיבים ובטעמים שכולם אוהבים. בחרתי להשתמש בפסטה פרפרים (farfalle) אבל אתם יכולים להשתמש בכל סוג פסטה שאתם אוהבים.
המנה הזאת היא גרסה למנת ה”ספגטי מיטבולס” רק שכאן רוטב העגבניות המסורתי הוחלף ברוטב קליל יותר שעשוי מעגבניות שרי שנותנות מתיקות ורעננות למנה. אני מתה על הרוטב הזה כי הוא כל כך קל להכנה! פשוט מניחים בסיר את כל המרכיבים ביחד ומדליקים את הלהבה. בלי טיגונים ושלבים.
הנוזלים שיוצאים מעגבניות השרי מתאחדים עם שמן הזית והשום ונהפכים לרוטב טעים בטירוף. מבטיחה לכם שתתמכרו לרוטב הזה ותוכלו להשתמש בו להכנת מנות נוספות (כרוטב לניוקי, רוטב לדגים וגם להכנת פסטה ללא הקציצות).
אם אתם אוהבים חריף, שדרגו את הרוטב והוסיפו פלפל ירוק חריף.
אין כמו הטעם של קציצות מטוגנות אבל אפשר גם לוותר על הטיגון ולאפות את הקציצות בתנור! לאפייה בתנור: הניחו את הקציצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, הברישו בשמן זית ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, לכ-20 דקות עד שהקציצות משחימות. הוסיפו את הקציצות לרוטב והמשיכו כרגיל במתכון.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1113 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה ורוטב
-
1 ק"ג עגבניות שריצהובות/מיקס, חצויות
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 חופן בזיליקום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ (לא חובה)
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס מים רותחים
-
1 חבילה פסטה קצרהפסטה פרפרים (farfalle)
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניחתוך גס
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
6 כפות שמן זיתלטיגון הקציצות
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.
- בסיר רחב ועמוק שמים שמן זית, עגבניות, שום, בזיליקום ופלפל חריף ומחממים על הכיריים מעל להבה בינונית, מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. מערבבים, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים.
- מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בצל, שום וביצה. לחלופין אפשר לגרר את השום והבצל בפומפייה או לקצוץ דק-דק בסכין ולערבב עם הביצה בהמשך.
- מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם הבשר הטחון, פירורי הלחם והמלח.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת בכמות שתכסה כמעט לחלוטין את התחתית, מטגנים את הקציצות בסבבים עד שהן משחימות משני הצדדים, מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב. מערבבים ומכסים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה בזמן שהפסטה מתבשלת.
- מכינים את הפסטה: ממליחים היטב את המים הרותחים בסיר הפסטה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב והקציצות. מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.
- בסיר רחב ועמוק שמים שמן זית, עגבניות, שום, בזיליקום ופלפל חריף ומחממים על הכיריים מעל להבה בינונית, מטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. מערבבים, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים.
- מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בצל, שום וביצה. לחלופין אפשר לגרר את השום והבצל בפומפייה או לקצוץ דק-דק בסכין ולערבב עם הביצה בהמשך.
- מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם הבשר הטחון, פירורי הלחם והמלח.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות.
- מחממים שמן זית במחבת בכמות שתכסה כמעט לחלוטין את התחתית, מטגנים את הקציצות בסבבים עד שהן משחימות משני הצדדים, מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב. מערבבים ומכסים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה בזמן שהפסטה מתבשלת.
- מכינים את הפסטה: ממליחים היטב את המים הרותחים בסיר הפסטה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב והקציצות. מערבבים ומגישים.
תגובות (21)
כתוב בהקדמה למתכון ללא טיגונים ובמתכון עצמו רשום לטגן את הקציצות אז???????????
הכוונה היא שלא מטגנים את המרכיבים של הרוטב, אלא מניחים הכל בסיר. אגב, בהקדמה כתוב שאפשר לטגן או לאפות את הקציצות, לבחירתך 🙂
ןאו רעיון מושלם לצהריים מחר תןדה
איזה מושלם זה