רקע יטבתה

פסטה פפרדלה ברוטב שמנת ערמונים

קורל חוטה במתכון חדש: קלאסיקה של פפרדלה שמנת ערמונים היא מנה מנחמת שתמיד עובדת. ערמונים קצוצים ושמנת לבישול עושים את העבודה ואין מי שיסרב לביס מושלם כזה
קורל חוטה במתכון חדש: קלאסיקה של פפרדלה שמנת ערמונים היא מנה מנחמת שתמיד עובדת. ערמונים קצוצים ושמנת לבישול עושים את העבודה ואין מי שיסרב לביס מושלם כזה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.8 קק״ל 719.0 קק״ל
    פחמימות 13.2 גרם 53.0 גרם
    שומן 12.5 גרם 50.1 גרם
    נתרן 2741.5 מ״ג 10966.0 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 11.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 32.6 גרם
    כולסטרול 8.1 מ״ג 32.3 מ״ג
    סידן 21.7 מ״ג 86.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 206.4 מ״ג 825.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.8 קק״ל 719.0 קק״ל
    פחמימות 13.2 גרם 53.0 גרם
    שומן 12.5 גרם 50.1 גרם
    נתרן 2741.5 מ״ג 10966.0 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 11.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 32.6 גרם
    כולסטרול 8.1 מ״ג 32.3 מ״ג
    סידן 21.7 מ״ג 86.7 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 206.4 מ״ג 825.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

רוטב

תוספת


אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מניחים בסיר את החמאה, השום, הבצל הקצוץ והאורגנו.
  2. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף ומזהיב מעט.
  3. קוצצים את הערמונים גס, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים מיכל שמנת לבישול יטבתה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
  5. מניחים לרוטב להתבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
  6. במקביל מכינים את הפסטה: בסיר רחב שמים את הפפרדלה (או כל סוג פסטה) ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים כף מלח למים ומבשלים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות. זאת כדי שהפסטה תישאר אל-דנטה (טיפה קשה) כי היא תמשיך להתבשל ברוטב.
  7. ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב יחד עם רבע כוס מהמים שבישלנו בהם את הפסטה.
  8. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך 2-3 דק עד שהרוטב “עוטף” את הפסטה.
  9. ניתן להוסיף עומק וסמיכות לרוטב ע”י הוספת פרמז’ן לפי הטעם.
  10. פפרדלה שמנת ערמונים 2
    פפרדלה שמנת ערמונים. צילום: קורל חוטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה פפרדלה ברוטב שמנת ערמונים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות