נולד פה להיט! בטטה במילוי אורז וירקות מוגש עם יוגורט עיזים
אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה? הנה רעיון לארוחה קלילה, טעימה, בריאה ומזינה שגם פשוט להכין וגם ממש, אבל ממש כיף לאכול: בטטה במילוי אורז וירקות
אכלתם פעם ארוחה שלמה בתוך בטטה? הנה רעיון לארוחה קלילה, טעימה, בריאה ומזינה שגם פשוט להכין וגם ממש, אבל ממש כיף לאכול: בטטה במילוי אורז וירקות
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.9 קק״ל 1979.7 קק״לפחמימות 78.7 גרם 314.6 גרםשומן 11.1 גרם 44.4 גרםנתרן 1315.3 מ״ג 5261.2 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.7 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 121.0 מ״ג 484.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 889.6 מ״ג 3558.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות495
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.9 קק״ל 1979.7 קק״לפחמימות 78.7 גרם 314.6 גרםשומן 11.1 גרם 44.4 גרםנתרן 1315.3 מ״ג 5261.2 מ״גחלבון 14.7 גרם 58.7 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.6 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 121.0 מ״ג 484.1 מ״גברזל 4.7 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 889.6 מ״ג 3558.4 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 495 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 פלפל כתום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 כוס אורז לבןאפשר גם בסמטי
-
2 1/2 כוסות מים
-
1/2 כוס עדשים ירוקותמבושלות או גרגרי חומוס מבושלים (לא חובה)
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה (לא חובה)
-
2 כפות נענעקצוצה (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית כמון טחון
רוטב יוגורט
-
2 מיכלים יוגורט עיזיםאפשר גם 0%
-
3/4 חבילה עיריתקצוצה דק
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסיקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
- מכינים את האורז: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהמים בסיר מתאדים. מוסיפים את העדשים או החומוס וסוגרים את הסיר לעשר דקות.
- כעבור עשר דקות מוסיפים מלח, פלפל, כמון ועשבי תיבול ומערבבים היטב.
- מכינים רוטב יוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם עירית ומלח ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מהאורז ומוזגים רוטב יוגורט בנדיבות.
אופן הכנה
- מכינים את הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסיקליפה כלפי מטה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור לחצי שעה (או עד שהבטטות רכות).
- מכינים את האורז: מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים את הפלפלים ומבשלים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את האורז והמים ומביאים לרתיחה (מכסים חלקית את הסיר במכסה).
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהמים בסיר מתאדים. מוסיפים את העדשים או החומוס וסוגרים את הסיר לעשר דקות.
- כעבור עשר דקות מוסיפים מלח, פלפל, כמון ועשבי תיבול ומערבבים היטב.
- מכינים רוטב יוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם עירית ומלח ומערבבים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הבטטות על צלחת הגשה. מועכים מעט את מרכז הבטטה בעזרת כף, מניחים מעליה 2-3 כפות מהאורז ומוזגים רוטב יוגורט בנדיבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מנה מאוד מעניינת
איזה מתכון מושלם!!!! ינוסה ממש בקרוב!!
איזה כיף! בהצלחה ושתפי בתמונה (: