עוגת שוקולד קוביות בציפוי סוכריות צבעוניות
רחלי קרוט מכינה עוגת שוקולד משגעת שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו האישי עם סוכריות או נטיפי שוקולד. והבונוס? העוגה ללא ביצים וללא מוצרי חלב
רחלי קרוט מכינה עוגת שוקולד משגעת שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו האישי עם סוכריות או נטיפי שוקולד. והבונוס? העוגה ללא ביצים וללא מוצרי חלב
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 411.8 קק״ל 4942.0 קק״לפחמימות 49.4 גרם 592.9 גרםשומן 23.7 גרם 284.0 גרםנתרן 22.9 מ״ג 275.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 35.4 גרםשומן רווי 20.1 גרם 241.1 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 7.4 מ״גסידן 32.6 מ״ג 390.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 282.5 מ״ג 3389.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות412
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 411.8 קק״ל 4942.0 קק״לפחמימות 49.4 גרם 592.9 גרםשומן 23.7 גרם 284.0 גרםנתרן 22.9 מ״ג 275.2 מ״גחלבון 4.5 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 35.4 גרםשומן רווי 20.1 גרם 241.1 גרםכולסטרול 0.6 מ״ג 7.4 מ״גסידן 32.6 מ״ג 390.7 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 282.5 מ״ג 3389.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 19.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 412 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1כף או 15 מ"ל חומץ 5%
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2כוס או 70 גרם אבקת קקאו
ציפוי ועיטור
-
150 גרם שוקולד מריר
-
1/3 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
3כפות או 45 מ"ל סירופ מייפל
-
1 קופסה סוכריות צבעוניות
שימון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- בקערה גדולה שמים את קרם הקוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה יציבה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי, לפחות שעה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, קרם הקוקוס והמייפל במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצפים את העוגה בשכבה אחידה. חותכים לקוביות ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות או קישוטי שוקולד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- בקערה גדולה שמים את קרם הקוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה יציבה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי, לפחות שעה.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, קרם הקוקוס והמייפל במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצפים את העוגה בשכבה אחידה. חותכים לקוביות ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות או קישוטי שוקולד.
הערות
- במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בקוקוס, נטיפי שוקולד, עדשי שוקולד וכו'
- הקוביות מאפשרות לכל אחד לקשט לפי רצונו, וכל היופי הוא שהקוביות מגוונות וצבעוניות
הערות
- במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בקוקוס, נטיפי שוקולד, עדשי שוקולד וכו'
- הקוביות מאפשרות לכל אחד לקשט לפי רצונו, וכל היופי הוא שהקוביות מגוונות וצבעוניות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות