דג סלמון ברוטב אסייתי בנינג׳ה פודי
רוצים להפתיע את האורחים במנת דג אלגנטית וטעימה? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים דג סלמון במעטפה ששומרת עליו עסיסי במיוחד. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
רוצים להפתיע את האורחים במנת דג אלגנטית וטעימה? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים דג סלמון במעטפה ששומרת עליו עסיסי במיוחד. מגישים עם אורז לספיגת הרוטב
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.9 קק״ל 1155.5 קק״לפחמימות 6.9 גרם 27.5 גרםשומן 14.7 גרם 58.8 גרםנתרן 257.3 מ״ג 1029.3 מ״גחלבון 31.0 גרם 124.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.8 מ״ג 139.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 101.4 מ״ג 405.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות289
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 288.9 קק״ל 1155.5 קק״לפחמימות 6.9 גרם 27.5 גרםשומן 14.7 גרם 58.8 גרםנתרן 257.3 מ״ג 1029.3 מ״גחלבון 31.0 גרם 124.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 1.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.8 מ״ג 139.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 101.4 מ״ג 405.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 289 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 כפות מיץ לימון
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף דבש
-
2 כפות חומץ אורז
-
2 כפות שמן שומשום
דג
-
600 גרם פילה דג סלמון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 מקלות קינמון קטנים
-
1/2 כפית פלפל שחור שלם
-
1/2 צרור בזיליקום
-
2 כוסות מים
אופן הכנה
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים במצב “בישול/צריבה” למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- מחלקים את פילה הסלמון ל-4 נתחים במשקל 150 גרם כל אחד.
- קולפים את הג’ינג’ר וגוררים אותו. מערבבים בקערה את גרידת הלימון, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום והג’ינג’ר ומערבבים.
- מתבלים את הדג במעט מלח ובפלפל שחור. מורחים את הדג ברבע מכמות הרוטב.
- פותחים את מכסה הסיר, מניחים בתוך הסיר את הרשת כשהיא במצבה הנמוך, מוסיפים את המים לסיר ומניחים על הרשת את הסלמון כשהצד של העור (שהוסר) כלפי מטה.
- מפזרים על כל נתח את גרגירי הפלפל, מקל קינמון, כוכב אניס ועלי בזיליקום.
- מכסים במכסה סיר הלחץ ומכוונים את שסתום שחרור הלחץ למצב VENT.
- לוחצים על כפתור “אידוי” (במצב “אידוי” הטמפ’ קבועה) למשך 15 דקות ומפעילים.
- בתום הבישול הסיר מצפצף עובר אוטומטית למצב “שמירת חום”. המתינו ששסתום הציפה האדום ירד ורק אז ניתן לפתוח את מכסה הסיר.
אופן הכנה
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים במצב “בישול/צריבה” למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- מחלקים את פילה הסלמון ל-4 נתחים במשקל 150 גרם כל אחד.
- קולפים את הג’ינג’ר וגוררים אותו. מערבבים בקערה את גרידת הלימון, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום והג’ינג’ר ומערבבים.
- מתבלים את הדג במעט מלח ובפלפל שחור. מורחים את הדג ברבע מכמות הרוטב.
- פותחים את מכסה הסיר, מניחים בתוך הסיר את הרשת כשהיא במצבה הנמוך, מוסיפים את המים לסיר ומניחים על הרשת את הסלמון כשהצד של העור (שהוסר) כלפי מטה.
- מפזרים על כל נתח את גרגירי הפלפל, מקל קינמון, כוכב אניס ועלי בזיליקום.
- מכסים במכסה סיר הלחץ ומכוונים את שסתום שחרור הלחץ למצב VENT.
- לוחצים על כפתור “אידוי” (במצב “אידוי” הטמפ’ קבועה) למשך 15 דקות ומפעילים.
- בתום הבישול הסיר מצפצף עובר אוטומטית למצב “שמירת חום”. המתינו ששסתום הציפה האדום ירד ורק אז ניתן לפתוח את מכסה הסיר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן