העוגה שתעשה אתכם בריאים: עוגת ג’ינג’ר, דבש ולימון
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2011.5 קק״ל 2011.5 קק״לפחמימות 151.0 גרם 151.0 גרםשומן 143.5 גרם 143.5 גרםנתרן 985.5 מ״ג 985.5 מ״גחלבון 39.2 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 0.9 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 321.3 מ״ג 321.3 מ״גברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 424.4 מ״ג 424.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2012
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2011.5 קק״ל 2011.5 קק״לפחמימות 151.0 גרם 151.0 גרםשומן 143.5 גרם 143.5 גרםנתרן 985.5 מ״ג 985.5 מ״גחלבון 39.2 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 0.9 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 321.3 מ״ג 321.3 מ״גברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 424.4 מ״ג 424.4 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
השבוע מצאתי את עצמי נשאלת המון על טיפים למחלות חורף, כולם החלו להרגיש אי נוחות ומחלות החורף דפקו בדלתותיהם.
מעבר להמלצות המקצועיות מעולם הנטורופתיה אותו אני חיה, מצאתי את עצמי חוזרת ואומרת המון פעמים שאני ממליצה לשתות תה עם ג’ינג’ר, דבש ולימון כי זה יעשה לכם רק טוב.
והניגון הזה התנגן לי בראש ועבר ברגע לידיים שלי שהחלו לנגן במטבח את ניגון העוגה הקבוע שלהן.
הפעם אחרי ערבוב קצר החלטתי שאני מכניסה בדיוק את הטעמים האלו לעוגה, כי מעבר לחיזוק מערכת החיסון שילוב טעמיהם פשוט מושלם.
המשכתי לערבב וליצור את עוגת הטעמים הזו, היא נכנסה לתנור וכל פינות הבית התמלאו בריח משכר ומרתק מעין שילוב של חמוץ, עוקצני ומתקתק. שילוב חלומי שרק גרם לי להשתוקק לטעום כבר את העוגה הזו.
היא יצאה מהתנור וצורתה ריתקה אותי. תבנית ה”קוגלהוף” שלי לא יצאה מהארון המון זמן ואז בהחלטה של רגע הוצאתי אותה ואפיתי בה את העוגה. וכך נוצרה לה הרמוניה מופלאה של טעמים, מרקמים וצורות. התבנית נתנה עוד קירמול לכל מעטפת העוגה וגרמה לה להיות בעלת מעטה מעט קריספי ונימוחות אינסופית בתוכה.
היא השתלבה כל כך טוב עם התה האהוב עלי שברגע היא הפכה להיות עוגת החורף שלנו.
הכנתי לי כוס תה “ארל גרי” עם שפריץ של חלב קוקוס, הנחתי בצלחת הכי יפה שיש לי פרוסה מפנקת, התיישבתי לצד החלון צפיתי בגשם ששוטף את האוויר המתוק בחוץ והתמוגגתי.
החום מהג’ינג’ר החל לעטוף לי כל פינה בגוף, המתיקות של הדבש חיבקה אותי והחמיצות של הלימון איזנה את כל התחושות.
תחושה של חיזוק ועוצמה, תחושה של גוף איתן שמוכן להילחם בכל מה שהחורף מביא איתו ומוכן להתמסר לכל מה שהחורף נושא עימו.
זו התחושה של העוגה הזו, היא עוגה שמתאימה למי שקצת מרגיש חלש, או למי שמחלות החורף נכנסו לביתו. היא עוגת שמתאימה למי שרוצה להתחזק או למי שפשוט מוכן למחול טעמים מופלא.
מספר דקות בודדות של עבודה והריח המדהים של העוגה הזו יהיה בכל פינה בבית שלכם.
ימי בריאות מאושרים.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2012 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ביצים M
-
1/2 כוס שמן זית עדין
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 כפיות שורש ג’ינג’רטרי מגורר או אבקת ג'ינג'ר (אפשר גם פחות)
-
1/2 כוס דבש
-
1/4 כוס שמנת צמחית לבישולאו חלב צמחי
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס קמח אורז
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים היטב תבנית קוגלהוף.
- מערבבים היטב בקערה גדולה או בבלנדר את הביצים, שמן הזית, הסוכר, הדבש, מיץ הלימון, גרידת הלימון והג’ינג’ר עד שמתקבלת עיסה רטובה ואחידה.
- בקערה חדשה מערבבים את קמח השקדים, קמח האורז ואבקת האפייה לתערובת אחידה.
- מאחדים בין שתי התערובות (הרטובה והיבשה) ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
- מצננים מעט את העוגה וזוללים אותה בהנאה גדולה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים היטב תבנית קוגלהוף.
- מערבבים היטב בקערה גדולה או בבלנדר את הביצים, שמן הזית, הסוכר, הדבש, מיץ הלימון, גרידת הלימון והג’ינג’ר עד שמתקבלת עיסה רטובה ואחידה.
- בקערה חדשה מערבבים את קמח השקדים, קמח האורז ואבקת האפייה לתערובת אחידה.
- מאחדים בין שתי התערובות (הרטובה והיבשה) ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
- מצננים מעט את העוגה וזוללים אותה בהנאה גדולה.
הערות
- למי שאוהב מתיקות חזקה מומלץ להוסיף עוד 4-2 כפות סוכר
- ניתן לשמור בקירור בקופסה אטומה למשך 4 ימים
- ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק גדולה / תבנית קפיץ עגולה גודל 26 ס"מ
הערות
- למי שאוהב מתיקות חזקה מומלץ להוסיף עוד 4-2 כפות סוכר
- ניתן לשמור בקירור בקופסה אטומה למשך 4 ימים
- ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק גדולה / תבנית קפיץ עגולה גודל 26 ס"מ
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
האם אפשר קמח רגיל במקום קמח שקדים ואורז? האם ההחלפה באותם הכמויות?
אפשר להכין עם קמח רגיל. 2.5 כוסות קמח. בהצלחה ושנה טובה!