הפריטטה של אסי רוז: תפוחי אדמה, ביצה וגבינה מלוחה. טעים!

אסי רוז חזרה ממדריד עם מתכון מנצח לפריטטה קלאסית, המנה בעלת היסטוריה ארוכה וגדולה שבכל שלב יכולה להפתיע ולהפוך למלכת הארוחה
אסי רוז חזרה ממדריד עם מתכון מנצח לפריטטה קלאסית, המנה בעלת היסטוריה ארוכה וגדולה שבכל שלב יכולה להפתיע ולהפוך למלכת הארוחה
  • אסי רוז
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    245
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 244.6 קק״ל 1467.3 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 80.6 גרם
    שומן 15.2 גרם 91.3 גרם
    נתרן 540.8 מ״ג 3244.8 מ״ג
    חלבון 13.1 גרם 78.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 21.5 גרם
    כולסטרול 297.9 מ״ג 1787.4 מ״ג
    סידן 37.4 מ״ג 224.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 112.1 מ״ג 672.6 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    245
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 244.6 קק״ל 1467.3 קק״ל
    פחמימות 13.4 גרם 80.6 גרם
    שומן 15.2 גרם 91.3 גרם
    נתרן 540.8 מ״ג 3244.8 מ״ג
    חלבון 13.1 גרם 78.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 21.5 גרם
    כולסטרול 297.9 מ״ג 1787.4 מ״ג
    סידן 37.4 מ״ג 224.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 112.1 מ״ג 672.6 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

השבוע חזרתי אחרי ביקור מעצים ונשי במדריד בירת ספרד. כמה אור ותרבות בעיר אחת מופלאה. כשאני מטיילת, אני מטיילת מהבטן. טועמת, חווה, שואלה ובעיקר נהנית.

בין כל המטעמים שפגשתי טעמתי אינספור סוגי פריטטות. פריטטה היא בעצם סוג של חביתה עם המון תוספות שנכנסות אל בלילת הביצים לפני הטיגון וזה מה שמבדיל את הפריטטה מהאומלט הצרפתי שבו התוספות נכנסות לבלילת הביצים אחרי שטוגנו.

הפריטטה הגיעה מספרד ומאיטליה מהמילה “FRITTO” שמשמעותה “טיגון”. זו מנה בעלת היסטוריה ארוכה וגדולה שבכל שלב יכולה להפתיע ולהפוך למלכת הארוחה.

ומי לא אוהב שילוב של מזון נשמה וטיגון?

הפעם בחרתי ללכת על הפריטטה הקלאסית, אחת כזו שלא דורשת המון עבודה אבל מעניקה המון אהבה.

ביום שבת בבוקר יש לנו מסורת קבועה של ארוחת בוקר משפחתית גדולה הכוללת בישול בפיג’מה, שזה הבילוי האהוב על כולנו. מיכאל בני הקטן דוחף את מגדל הלמידה שלו שיעמוד צמוד לשיש המטבח (מגדל למידה = שרפרף בטיחותי לבישול משותף עם ילדים במטבח) ונוי בן זוגי מלקט מהמקרר ומהארון את כל המצרכים שאני מבקשת ממנו.

ההכנה היא החלק הכי כיף בכל הארוחה הזו.

עבודה משותפת עם 3 זוגות ידיים. הידיים הקטנות של מיכאל בעיקר מלקקות ומערבבות כל מה שרק אפשר והידיים שלנו עובדות ויוצרות ארוחה מלאה באהבה.

בשלב שבו כמעט יושבים לאכול, מיכאל יורד בזהירות ממגדל הלמידה שלו ומתחיל לערוך את השולחן, זה החלק האהוב עליו וגם עלי, ההתרגשות הגדולה סביב הארוחה ממש מורגשת וכולנו חלק ממנה.

בשבת האחרונה הכנו ביחד את הפריטטה הזו, פריטטת תפוחי אדמה וגבינה מלוחה שתפנק ותחבק כל אחד שיפגוש אותה. היא בעצם חביתה מנחמת, חביתה חמה, משביעה ומלאה באהבה.

ברגע שהגשתי את האוכל לשולחן, שמיכאל ערך, עיניו המתוקות הביטו בעיני והוא אמר לי “אמא איזה כיף לנו” עם החיוך הגדול בעולם. זה היה רגע כל כך מתוק, רגע מתוק שכיסה את ארוחת  הבוקר שלנו בקסם גדול ועוצמתי.

ההבנה ששלושה מצרכים פשוטים ומתכון שהגיע מהיסטוריה ארוכה יכולים ליצור בסיס לארוחה מפוארת, טעימה, מזינה והכי מאושרת שיש. אותה הבנה שלפעמים מוצרי בסיס הם המהות ולא צריך להמציא את הגלגל מחדש אלה רק ליהנות מהסיבוב שלו.

כל שנותר הוא להיכנס למטבח להכין פריטטה חלומית ולהוקיר תודה על המזון, על ההיסטוריה שלו ועל המשפחתיות כי בלעדיה הכל היה פחות יפה, מרגש וטעים.

ימי משפחה מאושרים

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
אסי רוז
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וגוררים אותם על החלק העבה של הפומפייה. מפזרים עליהם קורט מלח וסוחטים אותם היטב בעזרת בד או מגבת מטבח שיגירו את כל נוזליהם. הפעולה הזו תהפוך לנו את הפריטטה ליציבה וקריספית יותר.
  2. מערבבים בקערה את הביצים עם השום, המלח והגבינה המלוחה. מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים והסחוטים ונערבב היטב.
  3. מחממים טוב טוב מחבת על כיריים (ממליצה על קוטר 20-24 ס”מ) משמנים בשמן זית ושופכים את כל הבלילה של הפריטטה למחבת. מפזרים את הבלילה שתהיה בעובי שווה במחבת ומטגנים על אש גבוה כ5 דקות. מורידים את האש לאש קטנה ומכסים במכסה. לאחר 5-10 דקות של בישול עם מכסה מוודאים שהחלק העליון של הפריטטה יבש ויציב, אם הוא לא יבש ויציב מכסים לעוד כמה דקות של בישול.
  4. הופכים את הפריטטה בעזרת צלחת, מחליקים בזהירות את הפריטטה כשהיא על הצד המטוגן שלה לצלחת ומחזירים אותה למחבת על החלק שעדיין לא טוגן בעזרת היפוך הצלחת ישירות למחבת. שימו לב שהפריטטה צריכה להיות יבשה ולא נוזלית .
  5. מטגנים את הפריטטה על אש בינונית ללא מכסה למשך כמה דקות עד להשחמה של צידה השני ומגישים.

    אסי-רוז-פריטטת-תפוחי-אדמה2
    סלייס של פריטטה ואתם מסודרים (צילום: אסי רוז)

 

הערות

  • ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
  • ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו באותה צורה של תפוחי האדמה, בטטה, גזר, קישוא, סלק רק שימו לב לסחוט את הירקות לפני ההכנסה שלהם לבלילה
  • הצעת הגשה, ממליצה להגיש לצד מטבל קר כמו שמנת חמוצה או גבינת שמנת וסלט מרענן וטרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הפריטטה של אסי רוז: תפוחי אדמה, ביצה וגבינה מלוחה. טעים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות