פיצה פיצה פיצה ושוב פיצה! יום הפיצה הבינלאומי!

יש לנו הרגשה שאנחנו יודעים מה תאכלו היום בערב! פיצה! היום יום הפיצה הבינלאומי, אז לושו בצקים, התפיחו השמרים, הכינו רטבים חתכו תוספות וחגגו עם ניחוח של פיצה ביתית את היום הנפלא הזה

איך אנחנו אוהבים פיצה!

אנחנו יודעים שגם אתם. המאכל האיטלקי  ששובר לנו את הדיאטה בכל פעם מחדש. אז לכבוד יום הפיצה הבינלאומי כמיטב המסורת, הכנו לכם כתבה עם כל מתכוני הפיצה הכי שווים שיש!

וגם כמה עובדות נחמדות שאולי לא ידעתם קודם על הפיצה:

  1. מקור המילה פיצה באיטלקית והמשמעות שלה היא “פשטידה” או “עוגה”.
  2. פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית המוכרת ביותר בעולם. פיצה זו מבוססת על רוטב מעגבניות, מעל הרוטב מונחת גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום. בשולי הפיצה מושחים את הבצק בשמן זית איכותי.
  3. שלושת המרכיבים העיקריים של הפיצה: המוצרלה הלבנה, הבזיליקום הירוק ורוטב העגבניות האדום הפכו לסמל של ממש וצבעו את הדגל האיטלקי החדש.
  4. קצת היסטוריה: רוטב העגבניות הפך לחלק מהפיצה רק בשלב מאוחר יחסית. העגבנייה הגיעה לאירופה בראשית המאה ה-16, כאשר האירופאים הגיעו לפרו שבדרום אמריקה. בהתחלה חשבו האירופאים שהעגבנייה רעילה לבני אדם, אבל במהרה הפכה העגבנייה למוצר מזון בשימוש בקרב דלי האמצעים, עניי נאפולי היו הראשונים שהוסיפו את העגבניות לבצק הפיצה! רוטב העגבניות הפך להצלחה ובמהרה המאכל התפשט ברחבי אזור נאפולי. במאה ה-18, הפיצה הייתה כל כך אהובה ואהודה, עד כדי כך שמלכת נאפולי, מריה קרולינה, ביקשה שיבנה תנור לבנים במטבח שלה כדי שהטבח הפרטי שלה יוכל להכין פיצות עבורה ועבור אורחיה. באותם ימים, הפיצה הייתה מאכל של עניים וקרולינה הכריחה את האצילים לאכול פיצות! בכך שינתה את תפישתו של המאכל בקרב העם. בשנת 1889, מלכת איטליה, מרגריטה מסבויה (אשתו של אומברטו הראשון וגם בת דודתו) הזמינה בעת שהותה באזור נאפולי את אופה הפיצות הפופולרי ביותר בזמנו, רפאל אספוזיטו, כדי שיכין עבורה את מיטב הפיצות שלו. אחת מבין הפיצות שהכין, פיצה על בסיס גבינת מוצרלה, ריחן ועגבניות, מצאה חן בעיניה במיוחד וכך קיבלה את השם “פיצה מרגריטה”.
    במיוחד למבוגרים: פיצה ביאנקה עם גבינות, תרד וארטישוק
    הכנתם פיצה לילדים? אז תשקיעו גם בעצמכם! פיצה לבנה עם רוטב בשמל, גבינות, תרד וארטישוקים, לא יודעים מה אתכם אבל אנחנו כבר בשלב ההתפחה
    • תמרה אהרוני ועומר מילר
    שמרו
    פיצה משפחתית מבצק כוסמין777
    ארוחה משפחתית טעימה ובריאה – פיצה מבצק כוסמין
    מתכון נהדר של פיצה מבצק כוסמין שיתאים לכל המשפחה ולמי שנמנע מקמח לבן. בצק הפיצה גם קריספי וגם אוורירי ולא תאמינו שעשוי מכוסמין. התוספות לפיצה? מה שבא לכם!
    שמרו

     

    פיצה
    מתכון של בצק פיצה מושלם בדיוק כמו באיטליה
    בצק פיצה אוורירי וקליל, כזה שאי אפשר לעמוד בפני הריח שהוא מפיץ בבית. מתכון פשוט שיתאים עם כל תוספת שאתם אוהבים. בתאבון
    שמרו
    מאפינס פיצה
    מאפינס פיצה ללא גלוטן של אסי רוז
    איך מגוונים את ארוחת עשר? מכינים מאפינס פיצה ללא גלוטן. מאפינס מופלאים, עשירים בחלבון וסיבים ודלים בפחמימה, משביעים וטעימים בטירוף
    שמרו
    פיצה 4 גבינות עם ארטישוק ועגבניות שרי
    פיצה 4 גבינות עם ארטישוק ועגבניות שרי
    רוצים להפתיע את המשפחה בארוחת ערב קלילה? מכינים פיצה 4 גבינות פשוטה להכנה עם רוטב עגבניות, ארבעה סוגי גבינות איכותיות, ארטישוק ועגבניות שרי
    שמרו
    פיצה מהירה בלי שמרים, עם שוליים במילוי גבינה. צילום: שאטרסטוק
    פיצה מהירה בלי שמרים עם שוליים במילוי גבינה
    קבלו מתכון משגע של פיצה מהירה בלי שמרים עם שוליים במילוי גבינה - מאפה מלוח על בסיס מעין בצק פריך שמכינים כמו פיצה מושחתת עם תוספות
    שמרו
    פיצה כרובית ללא גלוטן של שר פיטנס
    פיצה בלי גלוטן? יש דבר כזה, וזה לא פחות טעים מהגרסה המקורית. שר פיטנס עם פיצה כרובית בלי טיפת קמח שאי אפשר להפסיק לזלול
    שמרו
    פיצות אישיות מגבינת קוטג'
    הילדים רוצים פיצה כאן ועכשיו? פיצות אישיות מהירות מבצק גבינת קוטג’
    עשיתם את הטעות ושאלתם את הילדים מה הם רוצים לאכול לארוחת הערב והם ענו פיצצצצה?! באנו להציל אתכם! פיצות אישיות בחצי שעה ובבצק פטנט חסכוני
    שמרו
    פיצה-לזניה: מאפה מעלי לזניה עם רוטב עגבניות של אושר אידלמן
    אושר אידלמן שילב בין שתי קלאסיקות שכולנו אוהבים, פיצה ולזניה, וקיבל פיצה-לזניה מושלמת. מכינים עם הילדים ונהנים מארוחה משפחתית
    שמרו

     

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

Avatar