איך אנחנו אוהבים פיצה!
אנחנו יודעים שגם אתם. המאכל האיטלקי ששובר לנו את הדיאטה בכל פעם מחדש. אז לכבוד יום הפיצה הבינלאומי כמיטב המסורת, הכנו לכם כתבה עם כל מתכוני הפיצה הכי שווים שיש!
וגם כמה עובדות נחמדות שאולי לא ידעתם קודם על הפיצה:
- מקור המילה פיצה באיטלקית והמשמעות שלה היא “פשטידה” או “עוגה”.
- פיצה מרגריטה היא הפיצה האיטלקית המוכרת ביותר בעולם. פיצה זו מבוססת על רוטב מעגבניות, מעל הרוטב מונחת גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום. בשולי הפיצה מושחים את הבצק בשמן זית איכותי.
- שלושת המרכיבים העיקריים של הפיצה: המוצרלה הלבנה, הבזיליקום הירוק ורוטב העגבניות האדום הפכו לסמל של ממש וצבעו את הדגל האיטלקי החדש.
- קצת היסטוריה: רוטב העגבניות הפך לחלק מהפיצה רק בשלב מאוחר יחסית. העגבנייה הגיעה לאירופה בראשית המאה ה-16, כאשר האירופאים הגיעו לפרו שבדרום אמריקה. בהתחלה חשבו האירופאים שהעגבנייה רעילה לבני אדם, אבל במהרה הפכה העגבנייה למוצר מזון בשימוש בקרב דלי האמצעים, עניי נאפולי היו הראשונים שהוסיפו את העגבניות לבצק הפיצה! רוטב העגבניות הפך להצלחה ובמהרה המאכל התפשט ברחבי אזור נאפולי. במאה ה-18, הפיצה הייתה כל כך אהובה ואהודה, עד כדי כך שמלכת נאפולי, מריה קרולינה, ביקשה שיבנה תנור לבנים במטבח שלה כדי שהטבח הפרטי שלה יוכל להכין פיצות עבורה ועבור אורחיה. באותם ימים, הפיצה הייתה מאכל של עניים וקרולינה הכריחה את האצילים לאכול פיצות! בכך שינתה את תפישתו של המאכל בקרב העם. בשנת 1889, מלכת איטליה, מרגריטה מסבויה (אשתו של אומברטו הראשון וגם בת דודתו) הזמינה בעת שהותה באזור נאפולי את אופה הפיצות הפופולרי ביותר בזמנו, רפאל אספוזיטו, כדי שיכין עבורה את מיטב הפיצות שלו. אחת מבין הפיצות שהכין, פיצה על בסיס גבינת מוצרלה, ריחן ועגבניות, מצאה חן בעיניה במיוחד וכך קיבלה את השם “פיצה מרגריטה”.
הצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכוןהצג מתכון
תגובות (0)