קציצות הפתעה! קציצות עוף והודו עם פתיתים ברוטב עגבניות
חולמים על מנת קציצות עם אורז לצהריים? קבלו מתכון פשוט ומהיר להכנה, שכולם יטרפו באהבה ועל הדרך תנצלו גם את שאריות הפתיתים שבמקרר
חולמים על מנת קציצות עם אורז לצהריים? קבלו מתכון פשוט ומהיר להכנה, שכולם יטרפו באהבה ועל הדרך תנצלו גם את שאריות הפתיתים שבמקרר
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.3 קק״ל 784.4 קק״לפחמימות 8.0 גרם 119.7 גרםשומן 1.5 גרם 22.8 גרםנתרן 326.7 מ״ג 4900.3 מ״גחלבון 1.7 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 3.5 מ״ג 53.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 188.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות52
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 52.3 קק״ל 784.4 קק״לפחמימות 8.0 גרם 119.7 גרםשומן 1.5 גרם 22.8 גרםנתרן 326.7 מ״ג 4900.3 מ״גחלבון 1.7 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 3.5 מ״ג 53.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 12.6 מ״ג 188.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.7 מ״גסגור
רוצים רעיון קליל לארוחת צהריים מעולה, מזינה ובצ’יק? נשארו לכם פתיתים, אורז או פסטה מאתמול?
ולא פחות חשוב: אם אהבתם והילדים אכלו, בפעם הבאה הכינו כמות כפולה והקפיאו!
הנה תראו את האלוף הפרטי שלי אוכל קציצות מלא הכף:
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 52 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר הודו טחוןאו עוף או עוף והודו מעורבב
-
1/2 בצל בינוני
-
1 תפוח אדמה קטן
-
1 כוס פתיתיםאפשר גם 2 כוסות (בעצם מה שנשאר...)
-
1 ביצה L
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
רוטב
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכןאיזה שאוהבים
-
1/4 כוס מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר חום
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר את רוטב העגבניות, המים, המלח והסוכר ומחממים על להבה נמוכה עם מכסה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (בעזרת הידיים) את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הפתיתים, הביצה, המלח, הפלפל והפפריקה.
- מכדררים את התערובת ומכניסים לסיר עם הרוטב.
- מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים (עם מכסה) 40 דקות. מגישים עם אורז וסלט!
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר את רוטב העגבניות, המים, המלח והסוכר ומחממים על להבה נמוכה עם מכסה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (בעזרת הידיים) את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הפתיתים, הביצה, המלח, הפלפל והפפריקה.
- מכדררים את התערובת ומכניסים לסיר עם הרוטב.
- מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים (עם מכסה) 40 דקות. מגישים עם אורז וסלט!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן