שפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן
מאיר דנון מביא לכם מתכון לשפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן - השילוב הגרמני האולטימטיבי במטבח עם מנה שיש בה הכל
מאיר דנון מביא לכם מתכון לשפצלה עם רוטב ריזלינג, חמאה מתובלת והרינג מעושן - השילוב הגרמני האולטימטיבי במטבח עם מנה שיש בה הכל
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 678.7 קק״ל 2714.8 קק״לפחמימות 47.6 גרם 190.5 גרםשומן 39.9 גרם 159.5 גרםנתרן 513.0 מ״ג 2052.1 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 22.4 גרם 89.6 גרםכולסטרול 204.2 מ״ג 816.6 מ״גסידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 274.8 מ״ג 1099.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות679
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 678.7 קק״ל 2714.8 קק״לפחמימות 47.6 גרם 190.5 גרםשומן 39.9 גרם 159.5 גרםנתרן 513.0 מ״ג 2052.1 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרםשומן רווי 22.4 גרם 89.6 גרםכולסטרול 204.2 מ״ג 816.6 מ״גסידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 274.8 מ״ג 1099.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
זוהי מנה שמקורה באלזס – על התפר שבין גרמניה לצרפת. יש שמקפלים לתוך המנה קצפת (לא מתוקה) כדי להוסיף לה אווריריות. את מה שנשאר מהחמאה המתובלת אפשר לשמור במקפיא ולשלוף לשימושים שונים. מומלץ בחום להצטייד בכלי ייעודי להכנת שפצלה, הוא עולה 20 שקלים ואפשר למצוא אותו בכל חנות לכלי בית. אם אין לכם כלי ייעודי, גם מסננת עם חורים גדולים וגם פומפייה יעשו את העבודה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 679 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם פטריות שמפיניוןטריות חתוכות לרבעים
-
50 גרם דג פורלעדיפות לדג הרינג, או דג אחר מעושן פרוס
חמאת פטרוזיליה ושאלוט
רוטב
-
2 כוסות ציר ירקותאו ציר דגים
-
1 כוס יין לבן חצי יבשגווצטרמינר/ ריזלינג
-
1/2 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 קורט מלח דקלפי טעם
שפצלה
-
1/2 כוס חלב 3%
-
2 ביצים L
-
1 קורט אגוז מוסקטמגורר
-
200 גרם קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים חמאה מתובלת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון או במוט ריסוק ידני עד לקבלת חמאה בגוון ירקרק. מעבירים את החמאה לנייר אפייה ומגלגלים לגליל מהודק היטב. שומרים במקפיא עד 3 חודשים.
- מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מביאים לרתיחה ציר דגים ויין לבן ומצמצמים לחצי מהכמות. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד 3-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם עוד קצת. טועמים ומתקנים תיבול במלח. מכבים את האש ושומרים בצד.
- מכינים את השפצלה: טורפים בקערה חלב וביצים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה סמיכה אך חלקה (במרקם של בלילת עוגה).
- מביאים לרתיחה בסיר שפע מים עם מלח ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מחזיקים מעל הסיר פומפיה או מסננת עם חורים גדולים ויוצקים לתוכה שליש מבלילת השפצלה. מערבבים במרץ עם כף גדולה כדי שהבלילה תנטוף באיטיות דרך החורים לתוך המים. מבשלים את השפצלה 2 דקות עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת למגש משומן קלות. ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
- מרכיבים את המנה: מחממים מחבת עם כף-שתיים מהחמאה המתובלת ומקפיצים בה פטריות 5 דקות על להבה גבוהה עד להזהבה יפה. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים דקה שתיים עד שהרוטב מתחיל לבעבע. מוסיפים את השפצלה ומקפיצים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות. מוסיפים מחצית מהחמאה המתובלת שנותרה וממשיכים להקפיץ עד שהשפצלה נעטפים לגמרי ברוטב ומקבלים צבע ירקרק עדין.
- מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחות הגשה, מניחים מעל פרוסות מהדג המעושן ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים חמאה מתובלת: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון או במוט ריסוק ידני עד לקבלת חמאה בגוון ירקרק. מעבירים את החמאה לנייר אפייה ומגלגלים לגליל מהודק היטב. שומרים במקפיא עד 3 חודשים.
- מכינים את הרוטב: במחבת עמוקה מביאים לרתיחה ציר דגים ויין לבן ומצמצמים לחצי מהכמות. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד 3-2 דקות עד שהרוטב מצטמצם עוד קצת. טועמים ומתקנים תיבול במלח. מכבים את האש ושומרים בצד.
- מכינים את השפצלה: טורפים בקערה חלב וביצים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה סמיכה אך חלקה (במרקם של בלילת עוגה).
- מביאים לרתיחה בסיר שפע מים עם מלח ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מחזיקים מעל הסיר פומפיה או מסננת עם חורים גדולים ויוצקים לתוכה שליש מבלילת השפצלה. מערבבים במרץ עם כף גדולה כדי שהבלילה תנטוף באיטיות דרך החורים לתוך המים. מבשלים את השפצלה 2 דקות עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת למגש משומן קלות. ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
- מרכיבים את המנה: מחממים מחבת עם כף-שתיים מהחמאה המתובלת ומקפיצים בה פטריות 5 דקות על להבה גבוהה עד להזהבה יפה. יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים דקה שתיים עד שהרוטב מתחיל לבעבע. מוסיפים את השפצלה ומקפיצים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך קלות. מוסיפים מחצית מהחמאה המתובלת שנותרה וממשיכים להקפיץ עד שהשפצלה נעטפים לגמרי ברוטב ומקבלים צבע ירקרק עדין.
- מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחות הגשה, מניחים מעל פרוסות מהדג המעושן ומגישים.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אנסה
בהצלחה! ספרי לנו איך יצא… (:
בחמאת פטרוזיליה ושאלוט לא מצוין שאלוט כי אם בצל