צ’וקור – מאפה גבינות משפחתי בצורת שבלול
קרין גורן מכינה צ'וקור - מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה שמזכיר בורקס שבלול גדול במילוי תרד ופטה וללא צורך בתנור כלל!
קרין גורן מכינה צ'וקור - מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה שמזכיר בורקס שבלול גדול במילוי תרד ופטה וללא צורך בתנור כלל!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3356.0 קק״ל 3356.0 קק״לפחמימות 234.3 גרם 234.3 גרםשומן 220.0 גרם 220.0 גרםנתרן 6447.2 מ״ג 6447.2 מ״גחלבון 106.7 גרם 106.7 גרםסיבים תזונתיים 21.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 111.3 גרם 111.3 גרםכולסטרול 421.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 2251.6 מ״ג 2251.6 מ״גברזל 32.6 מ״ג 32.6 מ״גאשלגן 4067.8 מ״ג 4067.8 מ״גאבץ 14.1 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות3356
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3356.0 קק״ל 3356.0 קק״לפחמימות 234.3 גרם 234.3 גרםשומן 220.0 גרם 220.0 גרםנתרן 6447.2 מ״ג 6447.2 מ״גחלבון 106.7 גרם 106.7 גרםסיבים תזונתיים 21.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 111.3 גרם 111.3 גרםכולסטרול 421.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 2251.6 מ״ג 2251.6 מ״גברזל 32.6 מ״ג 32.6 מ״גאשלגן 4067.8 מ״ג 4067.8 מ״גאבץ 14.1 מ״ג 14.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 3356 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
מלית תרד וגבינה
-
2 כפות שמן זית
-
800 גרם עלי תרד
-
1 קובייה גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- וודאו שסיר הטיגון מורכב אך פלטת הצלייה הוסרה, בחרו בתוכנית BAKEכוונו את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 25 דקות. לחצו על STOP/START על מנת להתחיל את החימום. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פתחו את המכסה הכניסו את התבנית הרב שימושית אל סל הטיגון, סגרו את המכסה והחלו באפייה.
- בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל- 160 מעלות למשך 25 דקות. וודאו בזהירות שגם התחתית שחומה, הוציאו מהמכשיר והגישו את השבלול בשלמותו לשולחן.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- וודאו שסיר הטיגון מורכב אך פלטת הצלייה הוסרה, בחרו בתוכנית BAKEכוונו את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 25 דקות. לחצו על STOP/START על מנת להתחיל את החימום. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פתחו את המכסה הכניסו את התבנית הרב שימושית אל סל הטיגון, סגרו את המכסה והחלו באפייה.
- בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל- 160 מעלות למשך 25 דקות. וודאו בזהירות שגם התחתית שחומה, הוציאו מהמכשיר והגישו את השבלול בשלמותו לשולחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן