עוגיות חמאה של סבתא – הכי טעימות בעולם
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 3514.8 קק״לפחמימות 10.0 גרם 502.0 גרםשומן 4.7 גרם 236.1 גרםנתרן 21.7 מ״ג 1085.1 מ״גחלבון 2.0 גרם 101.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 68.7 גרםשומן רווי 3.3 גרם 165.3 גרםכולסטרול 15.7 מ״ג 786.6 מ״גסידן 4.4 מ״ג 221.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 65.7 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 501.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 64.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות70
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 70.3 קק״ל 3514.8 קק״לפחמימות 10.0 גרם 502.0 גרםשומן 4.7 גרם 236.1 גרםנתרן 21.7 מ״ג 1085.1 מ״גחלבון 2.0 גרם 101.9 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 68.7 גרםשומן רווי 3.3 גרם 165.3 גרםכולסטרול 15.7 מ״ג 786.6 מ״גסידן 4.4 מ״ג 221.5 מ״גברזל 1.3 מ״ג 65.7 מ״גאשלגן 10.0 מ״ג 501.4 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 64.7 מ״גסגור
אצלנו על השיש יש באופן קבוע צנצנת ובה “עוגיות סופי”. אני זוכרת אותן מילדות. הן פריכות ונפלאות ואם לא קוראים להן עוגיות סופי, הן פשוט עוגיות צורות. מדובר בבצק חמאה נפלא, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, שנענה לכל צורה שהיא. אמא שלי אופה עוגיות חמאה עגולות ופשוטות, כי אין לה כוח לשטויות וגם ככה בבטן הכל תופס צורה דומה (אמא שלי היא שילוב קטלני של פולניה ופרקטית).
אבל כשהנכדים באים היא שולפת מיד את החותכנים, כי להם מותר הכל, גם לפזר על כל השיש קמח וגם למקם את החותכנים איפה שמתחשק להם. בקיצור, כשהנכדים מכינים את עוגיות החמאה, הן יוצאות טיפה יותר עקומות אבל הרבה יותר טעימות, אולי בגלל שהוסיפו להן את מרכיב הסבלנות.
בקיצור, קבלו עוגיות צורות נפלאות שכייף להכין עם ילדים ובכלל. נהדרות לפורים, לחופש הגדול ולסתם יום של חול.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 70 | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק
לקישוט
-
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
- בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש ואת המלח. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
- עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
- לצפות תבנית עם נייר אפייה.
- לחלק את הבצק לשני חלקים.
- בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
- לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר יש לשים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות), להוסיף את הביצה, החלמון, הסוכר, אבקת האפייה ואת תמצית הוניל.
- בוו גיטרה יש לעבד את כל החומרים עד שמתקבלים פירורים גדולים. מוסיפים את הקמח לאט לאט, לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק מבקש ואת המלח. אגב, לא חייבים מיקסר, אפשר לגמרי לעשות זאת ביד, פשוט ייקח יותר זמן. לאחר שמתקבלים פירורים גדולים יש לאחד אותם לכדור.
- עטפו את כדור הבצק ולהכניס למקרר לחצי שעה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות כ-10 דקות לפני תחילת האפייה, בעת שהבצק במקרר.
- לצפות תבנית עם נייר אפייה.
- לחלק את הבצק לשני חלקים.
- בעזרת מערוך על משטח מקומח יש לרדד את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה.
- לאפות 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
הערות
- אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
- אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.
- בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות לקישוט של הנמל, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
- לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.
הערות
- אפשר לקשט את העוגיות לפני האפייה במעט סוכר שזורים עליהן.
- אפשר להוסיף לסוכר חצי כפית קינמון - הריח יטריף אתכם.
- בשלב הלישה ניתן להכניס לבצק כמה כפות של סוכריות לקישוט של הנמל, זה ינקד את הבצק בכל צבעי הקשת.
- לצביעת הבצק בצבע חם ניתן להוסיף לבצק כף אבקת שוקו + כף סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (34)
הוספתי ה מ ו ן קמח ועדיין לא היה ניתן לרדד את הבצק. בסוף עשינו עיגולים וקישטנו עם סוכריות. העוגיות יצאו טעימות מאוד אבל לא בצורות.
היי עמית, הפתרון לפעמים הוא לקרר את הבצק (לפני שמוסיפים המון קמח) ואז קל יותר לעבוד איתו
שמים גם ביצה וגם חלמון?
היי מאיה, נכון! בהצלחה 🙂