באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!

מאפה מושלם בלי התפחה! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, ומהירה והבצק יוצא פריך וחלומי
מאפה מושלם בלי התפחה! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, ומהירה והבצק יוצא פריך וחלומי
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
96 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    247
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 247.2 קק״ל 1977.2 קק״ל
    פחמימות 28.5 גרם 228.0 גרם
    שומן 14.1 גרם 113.0 גרם
    נתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 170.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״ג
    סידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    247
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 247.2 קק״ל 1977.2 קק״ל
    פחמימות 28.5 גרם 228.0 גרם
    שומן 14.1 גרם 113.0 גרם
    נתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 170.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״ג
    סידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מלי מאירוב
X

96 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק ככל שניתן (בלי שיקרע).
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד עם הבצל הירוק (או כל ירק אחר שאוהבים). אפשר גם לא לערבב ופשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עליי!
  4. מכינים את הגוזלמה: שמים מהמילוי במרכז כל עלה, בערך 2 כפות וסוגרים בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק).
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה. צילום:
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה (צילום: מלי מאירוב)

    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום:
    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום: מלי מאירוב)

  5. משטחים את המאפה בחלקו העליון עם היד, קצת מועכים, כדי לקבל מאפה דק.
  6. חותכים את שאריות הבצק מהצדדים, מהדקים ומניחים בצד.
  7. מחברים למכשיר הנינג’ה גריל את המחבת, סוגרים את מכסה המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת”, 160 מעלות ל-15 דקות.
  8. ברגע שהמכשיר ציפצף והודיע לנו שהמחבת חמה, פותחים את המכשיר ומניחים את הגוזלמה במחבת. סוגרים את המכסה ומתחילים בטיגון. הופכים את הגוזלמה וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. בתאבון!

    מטגנים היטב משני הצדדים (צילום: מלי מאירוב)
    גוזלמה מטריף (צילום: מלי מאירוב)

הערות

  • רדדו את הבצק כמה שיותר דק. כמה שיותר דק יותר טוב
  • בטיגון, לא לשים הרבה שמן ולהשתמש אם אפשר בספריי
  • אפשר להחליף את המילוי אם רוצים לכל סוג גבינה שאוהבים, טונה עם ביצה קשה או פירה ובצל. מה שאוהבים!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (96)

Avatar

    Avatar
    חן יעקב

    אני עשיתי עם מילוי של מאק אנד ציז במחבת וזה יצא מושלם

    Avatar
    Or Shaul

    אם אני מקפיאה לפני טיגון, צריך להפשיר לפני שמטכנים או ישר מהמקפיא? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      ישר מהקפאה

      Avatar
      נעמי

      מה אפשר להשים במקום יוגורט בבצק?לפרווה

      Avatar
      מערכת Foody

      מעדן סויה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות