מרק בצל צרפתי במרקם קטיפתי
יש קלאסיקות שאף פעם לא נמאסות: מרק בצל צרפתי עם יין לבן ותיבול תימין ריחני. שי-לי ליפא מציגה את המתכון הכי קל ופשוט ולמרק המושלם הזה
יש קלאסיקות שאף פעם לא נמאסות: מרק בצל צרפתי עם יין לבן ותיבול תימין ריחני. שי-לי ליפא מציגה את המתכון הכי קל ופשוט ולמרק המושלם הזה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.3 קק״ל 1109.0 קק״לפחמימות 44.5 גרם 178.2 גרםשומן 6.3 גרם 25.1 גרםנתרן 789.4 מ״ג 3157.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 19.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 89.2 מ״ג 356.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 598.7 מ״ג 2394.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות277
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.3 קק״ל 1109.0 קק״לפחמימות 44.5 גרם 178.2 גרםשומן 6.3 גרם 25.1 גרםנתרן 789.4 מ״ג 3157.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 19.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 22.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.3 גרםכולסטרול 16.1 מ״ג 64.5 מ״גסידן 89.2 מ״ג 356.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 598.7 מ״ג 2394.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 277 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
30 גרם חמאה
-
6 בצלים גדולים
-
2 כפות קמח לבן
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
1 ליטר מים מינרליים
-
1/3 כוס מיץ תפוזים
-
2 גבעולי טימין יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן טימין יבש
אופן הכנה
- פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 20-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב.
- מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שהיין התאדה.
- מוסיפים מים, מיץ תפוזים ותימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבצל רך. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים 20-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב.
- מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים יין, מערבבים ומבשלים כדקה, עד שהיין התאדה.
- מוסיפים מים, מיץ תפוזים ותימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבצל רך. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן