שניצל בגרסה של בריאות: שניצל ירקות מברוקולי ובטטה
עומר ותמרה מביאים לכם מתכון לגרסה צמחונית ואפויה לשניצל טעים ונימוח של ברוקולי ובטטה בכמה דקות הכנה ותוספת של יוגורט מרענן בצד
עומר ותמרה מביאים לכם מתכון לגרסה צמחונית ואפויה לשניצל טעים ונימוח של ברוקולי ובטטה בכמה דקות הכנה ותוספת של יוגורט מרענן בצד
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.7 קק״ל 2104.0 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.5 גרםשומן 11.9 גרם 71.7 גרםנתרן 1150.8 מ״ג 6905.0 מ״גחלבון 17.6 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרםכולסטרול 104.5 מ״ג 626.8 מ״גסידן 73.3 מ״ג 439.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 212.9 מ״ג 1277.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות351
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 350.7 קק״ל 2104.0 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.5 גרםשומן 11.9 גרם 71.7 גרםנתרן 1150.8 מ״ג 6905.0 מ״גחלבון 17.6 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 17.6 גרםכולסטרול 104.5 מ״ג 626.8 מ״גסידן 73.3 מ״ג 439.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 212.9 מ״ג 1277.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 351 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם ברוקולימופרד לפרחים
-
1 בטטה גדולה
-
2 ביצים L
-
150 גרם גבינה בולגרית
-
2 שיני שוםכתושות
-
3/4 כוס קמח כוסמין
-
1/3 צרור עיריתקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 כפות שמן זית
-
1 כוס פירורי לחם
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים את הבטטה בסנו סושי - רדיד אלומיניום, אופים את הבטטה כ-40-50 דקות עד שהיא מתרככת.
- מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות, קולפים את הקליפה של הבטטה ומעבירים את הבטטה ללא הקליפה לקערה ובעזרת כף מועכים אותה לפירה (היא רכה מספיק).
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וקצת מלח חולטים את פרחי הברוקולי כ-10 דקות עד שהם מתרככים, מסננים את הברוקולי ומוסיפים לקערה עם הבטטות.
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בסנו סושי - נייר אפייה טבעי, בידיים משומנות במעט שמן זית יוצרים קציצות שמנמנות אך פחוסות, מצפים את הקציצות בפירורי לחם מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית המרופדת מזלפים מעל הכול מעט שמן זית ואופים כ-30 דק עד שהשניצלונים זהובים.
- מגישים עם יוגורט.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים את הבטטה בסנו סושי - רדיד אלומיניום, אופים את הבטטה כ-40-50 דקות עד שהיא מתרככת.
- מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות, קולפים את הקליפה של הבטטה ומעבירים את הבטטה ללא הקליפה לקערה ובעזרת כף מועכים אותה לפירה (היא רכה מספיק).
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וקצת מלח חולטים את פרחי הברוקולי כ-10 דקות עד שהם מתרככים, מסננים את הברוקולי ומוסיפים לקערה עם הבטטות.
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בסנו סושי - נייר אפייה טבעי, בידיים משומנות במעט שמן זית יוצרים קציצות שמנמנות אך פחוסות, מצפים את הקציצות בפירורי לחם מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית המרופדת מזלפים מעל הכול מעט שמן זית ואופים כ-30 דק עד שהשניצלונים זהובים.
- מגישים עם יוגורט.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
יש אפשרות להחליף את ירק העירית לירק אחר?
אפשר להחליף את העירית בכל עשב תיבול אחר, כמו: כוסברה, פטרוזיליה וכו’.
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים צמחוניים
- עם הילדים במטבח
- פיקניק