משכיח הדאגות של אסי: גלאט, מאפה עם מילוי מהמטבח הצרפתי
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.9 קק״ל 1203.5 קק״לפחמימות 4.5 גרם 17.9 גרםשומן 29.5 גרם 117.9 גרםנתרן 687.1 מ״ג 2748.4 מ״גחלבון 6.5 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 14.5 גרם 58.1 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 258.5 מ״ג 1034.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.9 קק״ל 1203.5 קק״לפחמימות 4.5 גרם 17.9 גרםשומן 29.5 גרם 117.9 גרםנתרן 687.1 מ״ג 2748.4 מ״גחלבון 6.5 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 14.5 גרם 58.1 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 805.8 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 258.5 מ״ג 1034.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
אני לא רוצה לדבר על הימים הטרופים שעוברים על כולנו. אני פה כדי להשכיח, להשכיח את הדאגות של כולנו ולו לרגע אחד. ההכנה של הגאלט הזה השכיחה ממני המון דאגות וארגנה לנו ארוחה משפחתית משגעת.
לאור התקופה וזה שביקור בסופר נהיה משהו מאתגר המתכון מורכב ממגוון אופציות רחב של מרכיבים שיש בבית.
את המילוי אלתרתי משאריות של קישואים ועגבניות שרי שנשארו עלה שיש מהשקשוקה של הבוקר, הבצק היה ממש כיף לעבודה והשכיח ממני המון דאגות לכמה דקות של לישה נחת וכיף בלב.
החלק המהנה ביותר הוא הרידוד שגורם לנו להוציא מעט אנרגיה והתנועה הזו מעניקה רבות לגוף. אחרי הרידוד הגיע שלב ההרכבה שגם הוא סוג של יצירה וציור מהנה שמשכיח דאגות.
הבילוי המשותף בהכנת הגאלט ואכילתו העניק רבות לבית. מעבר לכך שזו הרפתקת טעמים, מרקמים וצורות ההכנה היא גם פעילות משותפת שכיף לעשות יחד.
כי הביחד יעניק לנו את הביטחון, הביטחון המשותף שהכל בסדר. תנו לעצמכם לחזור להיות ילדים, להינות מהדברים הפשוטים ומהביחד כמשפחה. השולחן בפינת האוכל שלכם ישמח לארח אתכם לכל ארוחה משותפת ביום.
כי בתוך כל הטירוף הזה הביחד הוא המתנה הגדולה ביותר, תהנו ממנה. ותעניקו לעצמכם עוד רגע טהור וקסום נטול דאגות. ימים נטולי דאגות ושטופי בריאות מאושרים.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 301 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ביצה L
-
100 גרם חמאהקרה וחתוכה לקוביות
-
1 כוס קמח שקדיםאו קמח חומוס, או קמח כוסמין (עם גלוטן)
-
1/2 כוס קמח שיבולת שועלאו קמח חיטה לבן (עם גלוטן)
-
1/2 כפית מלח דק
מילוי
-
10 עגבניות שרי בינוניותחצויות
-
1 זוקיני ירוק בינוניחתוך לפרוסות
-
1 כף שמן זית
-
1/4 כוס יוגורט עיזים 3.9%או גבינה לבנה, או שמנת חמוצה
-
1 ביצה L
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט טימין יבשאו קורט אגוז מוסקט, לא חובה
-
1 שן שוםכתושה, או רבע כפית אבקת שום
-
1 חופן שומשוםלפיזור על הבצק לפני האפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מכינים את הבצק הבצק: בקערה מערבבים את הביצה עם החמאה והמלח למעין עיסת קוביות חמאה כזו.
- מוסיפים את הכוס קמח שקדים (או קמח חומוס או כוסמין מה שבחרתם) והקמח שיבולת שועל (או הקמח הלבן) ומערבבים הכל יחד בעזרת שתי הידיים, מפוררים את הקמח בתוך קוביות החמאה ויוצרים בצק פירורי שבסוף יהפוך לכדור בצק גדול.
- עובדים עם הידיים, והופכים את פירורי הבצק לגוש בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מרדדים בין שני נירות אפיה לעיגול בעובי של 4 ס”מ, חשוב מאוד לרדד את הבצק דק יחסית ובשכבה אחידה.
- מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה התחתון לתבנית אפייה.
- טורפים בקערה: יוגורט, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. שופכים את הבלילה במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 3-4 ס”מ ללא מלית ומסדרים מעליו את הירקות שבחרנו.
- מקפלים את דפנות הבצק בקיפול חופשי כך שניצור מעין מעטפת גסה של בצק על כל דפנותיו, אני ממליצה להיעזר בנייר האפייה התחתון בזמן קיפול הבצק. מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל חלקי הבצק החשופים.
- מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק משחים ומעט מתקשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- מכינים את הבצק הבצק: בקערה מערבבים את הביצה עם החמאה והמלח למעין עיסת קוביות חמאה כזו.
- מוסיפים את הכוס קמח שקדים (או קמח חומוס או כוסמין מה שבחרתם) והקמח שיבולת שועל (או הקמח הלבן) ומערבבים הכל יחד בעזרת שתי הידיים, מפוררים את הקמח בתוך קוביות החמאה ויוצרים בצק פירורי שבסוף יהפוך לכדור בצק גדול.
- עובדים עם הידיים, והופכים את פירורי הבצק לגוש בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. מרדדים בין שני נירות אפיה לעיגול בעובי של 4 ס”מ, חשוב מאוד לרדד את הבצק דק יחסית ובשכבה אחידה.
- מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה התחתון לתבנית אפייה.
- טורפים בקערה: יוגורט, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. שופכים את הבלילה במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 3-4 ס”מ ללא מלית ומסדרים מעליו את הירקות שבחרנו.
- מקפלים את דפנות הבצק בקיפול חופשי כך שניצור מעין מעטפת גסה של בצק על כל דפנותיו, אני ממליצה להיעזר בנייר האפייה התחתון בזמן קיפול הבצק. מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל חלקי הבצק החשופים.
- מכניסים לתנור לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק משחים ומעט מתקשה.
הערות
- אפשר לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- אתם יכולים לשחק עם מילוי הגאלט כמעט כל ירק שתבחרו יעבוד נפלא: פרוסות פלפלים / קוביות חצילים מטוגנות / פרוסות פטריות טריות / קוביות בטטה אפויות
הערות
- אפשר לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- אתם יכולים לשחק עם מילוי הגאלט כמעט כל ירק שתבחרו יעבוד נפלא: פרוסות פלפלים / קוביות חצילים מטוגנות / פרוסות פטריות טריות / קוביות בטטה אפויות