מרק אורו גז – האנטיביוטיקה של הבוכרים!
רון יוחננוב מכין מרק בוכרי, עם המון שום, בזיליקום ואטריות, או בכינויו בעדה - מרק התרופה! זה בול הזמן לפנק את עצמכם במנת מרק מבריאה שתחמם לכם את הבטן והנשמה
רון יוחננוב מכין מרק בוכרי, עם המון שום, בזיליקום ואטריות, או בכינויו בעדה - מרק התרופה! זה בול הזמן לפנק את עצמכם במנת מרק מבריאה שתחמם לכם את הבטן והנשמה
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.6 קק״ל 837.0 קק״לפחמימות 13.2 גרם 106.0 גרםשומן 4.6 גרם 37.1 גרםנתרן 1057.5 מ״ג 8459.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 6.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 84.7 מ״גסידן 16.0 מ״ג 127.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 30.6 מ״ג 244.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות105
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.6 קק״ל 837.0 קק״לפחמימות 13.2 גרם 106.0 גרםשומן 4.6 גרם 37.1 גרםנתרן 1057.5 מ״ג 8459.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 6.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרםכולסטרול 10.6 מ״ג 84.7 מ״גסידן 16.0 מ״ג 127.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 30.6 מ״ג 244.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לבוכרים יש את מרק הקסם, זה שמכינים בכל פעם שמישהו מרגיש קצת מקורר, מצונן או סתם כשמתחשק.
יש מנהג להכין את המרק הזה בכל מוצאי שבת כדי לאגור כוחות לשבוע שבא עלינו לטובה.
יש אמונה בוכרית שאומרת שכשאוכלים את המרק הזה במוצ״ש מקבלים כוח להיות חזקים ובריאים עד יום רביעי.
ככה שביום חמישי תמיד שוב מחכים לסופ”ש כדי לאכול המרק-תרופה-בוכרי!
אנחנו בימי קורונה, צריכים להתחזק ולהתחסן.
אני מבטיח לכם שאם תאמיני מספיק חזק, זה ישפיע גם עליכם, אין מה להפסיד.
רק בריאות לכולנו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 105 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים שמן על להבה בינונית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים מעט - שימו לב לא לשרוף את השום.
- מוספים את הבזיליקום והמים. מביאים לרתיחה ומוספים את האטריות.
- מבשלים עד שהאטריות מתרככות.
- מגישים עם עם לימון טרי ליד, ולפני שאוכלים סוחטים.
אופן הכנה
- מחממים שמן על להבה בינונית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים מעט - שימו לב לא לשרוף את השום.
- מוספים את הבזיליקום והמים. מביאים לרתיחה ומוספים את האטריות.
- מבשלים עד שהאטריות מתרככות.
- מגישים עם עם לימון טרי ליד, ולפני שאוכלים סוחטים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן