ללא טיגוניישן! קבב רומני עם צ’יפס כמו מטוגן של רחלי קרוט
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 152.2 קק״ל 2282.4 קק״לפחמימות 10.3 גרם 154.2 גרםשומן 7.5 גרם 112.0 גרםנתרן 228.6 מ״ג 3428.3 מ״גחלבון 9.6 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 29.8 גרםכולסטרול 30.3 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.0 מ״ג 90.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 95.3 מ״ג 1430.0 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 32.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות152
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 152.2 קק״ל 2282.4 קק״לפחמימות 10.3 גרם 154.2 גרםשומן 7.5 גרם 112.0 גרםנתרן 228.6 מ״ג 3428.3 מ״גחלבון 9.6 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 29.8 גרםכולסטרול 30.3 מ״ג 455.0 מ״גסידן 6.0 מ״ג 90.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 95.3 מ״ג 1430.0 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 32.3 מ״גסגור
אם יש סממן אחד בולט בבית רומני, חוץ ממפות אדומות רקומות, זה ריח השום. שום ברטבים, שום במאפים, שום במרקים ושום בבשר. בכל מתכון שאפשר יש שום. לא פלא שכל מתכון שלי מתחיל עם ראש שום.
ואם יש מתכון אחד הכי בולט במטבח הרומני, אחרי ממליגה וצ’ורבה, זה הקבב. מלא בניחוח של שום, קצת קפיצי ורך בזכות הסודה לשתייה והמים ואם מגישים אותו לצד צ’יפס ורוטב מוג’דיי – כן, אתם מנחשים נכון, גם הוא עם שום, מתקבלת ארוחה מושלמת.
אז איך מכינים? הכי פשוט – שמים בקערה את כל מצרכי הרבב: בשר טחון, מלא שיני שום קצוצות, מלח, פלפל וסודה לשתייה ולבסוף מים ושמן. עכשיו לשים היטב את התערובת ויוצרים קבב בכל צורה שאוהבים.
אם יש לכם זמן, מעבירים את הקבב למקרר, עטוף בניילון, למשך כמה שעות. אם אין, ואתם ממש רעבים – כמוני, אפשר לצלות אותם מיד.
אז איך צולים בצ’יק בלי ריח בבית ובלי עשן? הו, קבלו! מדליקים את הפודי גריל ומכוונים למצב גריל על טמפרטורה מקסימלית. בוחרים ב-8 דקות זמן צלייה וסוגרים את המכסה. ממתינים שהמכשיר יצפצף וכשהוא משמיע צפצוף מניחים את הקבב על מגש הצלייה וצולים למשך 8 דקות – 4 דקות מכל צד.
רוצים לצרף לקבב גם צ’יפס ללא שמן? פשוט מוציאים את משטח הגריל ושמים את סיר הטיגון באויר חם. מניחים את פלחי תפוחי האדמה בתוך הסיר, בוחרים מצב טיגון באויר חם למשך 10 דקות וסוגרים את המכסה. כמה דקות אחר כך ויש לכם ארוחה מדהימה שהכי טעים להגיש עם רוטב שום וסלט ירקות.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 152 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קבב
-
500 גרם בשר בקר טחון(עם 10% שומן טחון בפנים)
-
6 שיני שוםקלופות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 כפות מי סודה
-
4 כפות שמן קנולה
צ'יפס
-
4 תפוחי אדמה בינונייםשטופים
אופן הכנה
1. חותכים את תפוחי האדמה לצ’יפס מאורך.
2. כותשים את השום ומערבבים את כל המצרכים יחד. לשים בידיים עד שהתערובת אחידה.
3. יוצרים קבב מאורך או בצורת קציצות ומעבירים לקופסה עם נייר אפייה בין קומה לקומה. שומרים במקרר במשך 3-12 שעות כדי שהבשר ינוח ויספוג טעמים. אם ממהרים, אפשר כבר להתחיל לצלות.
4. מוציאים את הקבב חצי שעה לפני הצלייה.
5. מכניסים לתוך הפודי גריל את תוסף הגריל שיושב בתוך הסיר.
6. מדליקים את המכשיר על מצב גריל ובוחרים את הטמפרטורה המקסימלית למשך 8 דקות.
7. מפעילים וממתינים שהמכשיר יצפצף ועל צג המכשיר יהיה כתוב להוסיף את האוכל.
8. מניחים את הקבב על פסי הגריל, סוגרים וצולים 4 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד 4 דקות.
9. מכינים את הצ’יפס: מוציאים את ברזל הגריל מהמכשיר ומכניסים פנימה את מתקן הטיגון באוויר חם.
10. מניחים מעליו את הצ’יפס, בוחרים ב-10 דקות זמן טיגון ו-190 מעלות וסוגרים את המכסה - מומלץ לבדוק כבר אחרי 5 דקות מה מצב הצ’יפס ולהפוך אותו במידה שצריך. אם הצ’יפס מוכן אפשר כמובן להוציא אותו.
11. מגישים את הקבב עם צ’יפס, סלט ורוטב מוג’דיי שום.
אופן הכנה
1. חותכים את תפוחי האדמה לצ’יפס מאורך.
2. כותשים את השום ומערבבים את כל המצרכים יחד. לשים בידיים עד שהתערובת אחידה.
3. יוצרים קבב מאורך או בצורת קציצות ומעבירים לקופסה עם נייר אפייה בין קומה לקומה. שומרים במקרר במשך 3-12 שעות כדי שהבשר ינוח ויספוג טעמים. אם ממהרים, אפשר כבר להתחיל לצלות.
4. מוציאים את הקבב חצי שעה לפני הצלייה.
5. מכניסים לתוך הפודי גריל את תוסף הגריל שיושב בתוך הסיר.
6. מדליקים את המכשיר על מצב גריל ובוחרים את הטמפרטורה המקסימלית למשך 8 דקות.
7. מפעילים וממתינים שהמכשיר יצפצף ועל צג המכשיר יהיה כתוב להוסיף את האוכל.
8. מניחים את הקבב על פסי הגריל, סוגרים וצולים 4 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד 4 דקות.
9. מכינים את הצ’יפס: מוציאים את ברזל הגריל מהמכשיר ומכניסים פנימה את מתקן הטיגון באוויר חם.
10. מניחים מעליו את הצ’יפס, בוחרים ב-10 דקות זמן טיגון ו-190 מעלות וסוגרים את המכסה - מומלץ לבדוק כבר אחרי 5 דקות מה מצב הצ’יפס ולהפוך אותו במידה שצריך. אם הצ’יפס מוכן אפשר כמובן להוציא אותו.
11. מגישים את הקבב עם צ’יפס, סלט ורוטב מוג’דיי שום.
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל רומני
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת שישי בערב
- בשר
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים מכל העדות
- נינג'ה גריל
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- רק בשר
- תוספות
- תפוחי אדמה