המתכון ששבר את הרשת! עוגיות לימונצ’לו שמנת של ליאור שרף
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.3 קק״ל 4285.2 קק״לפחמימות 35.7 גרם 714.4 גרםשומן 7.6 גרם 151.1 גרםנתרן 53.3 מ״ג 1065.9 מ״גחלבון 2.2 גרם 44.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 85.6 גרםכולסטרול 33.2 מ״ג 664.4 מ״גסידן 10.4 מ״ג 208.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 489.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.3 קק״ל 4285.2 קק״לפחמימות 35.7 גרם 714.4 גרםשומן 7.6 גרם 151.1 גרםנתרן 53.3 מ״ג 1065.9 מ״גחלבון 2.2 גרם 44.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 85.6 גרםכולסטרול 33.2 מ״ג 664.4 מ״גסידן 10.4 מ״ג 208.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 24.5 מ״ג 489.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״גסגור
על כביש 1, כשיורדים במחלף נווה אילן ומתחברים לכפר “אבו גוש” מיד מופעלת התניה קלאסית שמאקטבת את בלוטות הטעם מהמחשבה על חומוס.
אז אצלי זה דווקא מאקטב משהו אחר…
בלב הכפר ישנו מנזר בנדיקטים. במנזר, כנסייה מהמאה ה-12 שנשמרו על קירותיה פרסקאות, הגנים המרהיבים, הנחל הזורם תורם לפסטורליות ולכמה רגעים מרגישים בכפר ציורי באירופה הקלאסית (לא הקלאסית של חמישה ימים ארבעה לילות בבוקרשט הכל כלול).
במנזר עשרה נזירים שמקיימים את עצמם כמשק אוטרקי, לכל נזיר מספר תפקידים, טכנאי, חשמלאי, גנן, טבח ועוד.
נזיר אחד, אוליביה, שהוא אח בתפקידו וחבר טוב שלי שהוא איש מדהים עם סיפור חיים מרתק שלא משאיר עין יבשה. אחד האנשים המצחיקים ביותר שפגשתי בחיי ובעברית רהוטה ובמבטא צרפתי קשר אוליביה את גורלו בגורלנו. הוא נודה מתפקידי המטבח, אומנם לא מכין אבל אוכל טוב הוא אוהב.
במנזר הם מייצרים מזכרות, סבונים וליקרים משובחים, ביניהם לימונצ’לו שאוליביה מייצר בעצמו. אולי אני לא כל כך אובייקטיבי אבל טעמתי כמה וכמה לימונצ’לו בחיי ורובם באיטליה. לדעתי אין משהו שמשתווה ללימונצ’לו של אוליביה, אולי זה הכל בזכות הלימונים ממנו הוא עשו, לימונים שנקטפו בגינתו.
את המתכון לעוגיות האלו הכנתי לראשונה עם הלימונצ’לו של אוליביה, אבל כל לימונצ’לו יעשה את העבודה, מי שלא מחזיק לימונצ’לו בבית ועדיין רוצה להכין – אין בעיה, יש לי פיתרון גם עבורכם!
טיפ קטן: אני מחזק את הצבע הצהוב למראה לימוני עם שתי טיפות צבע מאכל, אבל זה ממש לא חובה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 214 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם קמח לבן
-
5 גרם אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
150 גרם חמאה רכה
-
50 גרם גבינת שמנת
-
150 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
2 קליפת לימון בינוניים
-
20 גרם מיץ לימוןסחוט טרי
-
30 גרם לימונצ’לו(למי שאין להמיר במיץ לימון סחוט נוסף)
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 טיפות צבע מאכל צהוב
-
1 שקית אבקת סוכרלגלגול
-
1 כוס סוכר לבןלגלגול
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים גבינת שמנת וממשיכים לערבב למסה אחידה - אם יש צורך בעזרת לקקן מגרדים מדפנות המיקסר את החמאה.
- מוסיפים ביצה ומערבבים עד הטמעתה.
- מוסיפים למסה גרידת הלימון, מיץ לימון, לימונצ’לו, וניל, צבע מאכל מערבבים שלוש דקות נוספות למסה אחידה.
- שופכים פנימה את החומרים “היבשים” ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר ללילה אם מכינים מבעוד מועד).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצרים כדורים קטנים, (בגודל של “פררורושה”) מגלגלים בתוך קערה עם סוכר לציפוי מלא של הכדור ומיד מעבירים לגלגול בקערה של אבקת הסוכר (הפעולה הזו יוצרת את המראה “המושלג”).
- מניחים את הכדורים המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווח של כ-3 ס”מ בין כדור לכדור.
- מכניסים לתנור ל-15 דקות אפייה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה לפני האכילה בטמפרטורת החדר. העוגיות נימוחות בטירוף!
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים גבינת שמנת וממשיכים לערבב למסה אחידה - אם יש צורך בעזרת לקקן מגרדים מדפנות המיקסר את החמאה.
- מוסיפים ביצה ומערבבים עד הטמעתה.
- מוסיפים למסה גרידת הלימון, מיץ לימון, לימונצ’לו, וניל, צבע מאכל מערבבים שלוש דקות נוספות למסה אחידה.
- שופכים פנימה את החומרים “היבשים” ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר ללילה אם מכינים מבעוד מועד).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצרים כדורים קטנים, (בגודל של “פררורושה”) מגלגלים בתוך קערה עם סוכר לציפוי מלא של הכדור ומיד מעבירים לגלגול בקערה של אבקת הסוכר (הפעולה הזו יוצרת את המראה “המושלג”).
- מניחים את הכדורים המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווח של כ-3 ס”מ בין כדור לכדור.
- מכניסים לתנור ל-15 דקות אפייה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה לפני האכילה בטמפרטורת החדר. העוגיות נימוחות בטירוף!
תגובות (37)
בשלב שהוספתי את התמצית וניל והלימון והגרישה אל תוך החמאה והיה כתוב לערבב 3 דק, החמאה כאילו נשברה וזה לא התאחד והעוגיות יצאו בלי האפקט השבור שלהן אשמח להסבר איפה טעיתי
היי. קשה לדעת מה הלך לא נכון כאן, אבל יכול להיות שערבבת במיקסר על מהירות גבוהה מדי את הבלילה וזה שבר את החמאה?